En una recerca de la Policia Nacional i l'equip FAST Alemanya (XARXA ENFAST)

Detingut un dels “Europe´s Most Wanted” d'EUROPOL per una violació ocorreguda en Gran Canària

Tenia interessada una reclamació judicial des de l'any 2020 per la seva implicació en una violació per la qual tenia imposada una condemna ferma de nou anys de presó

Els fets pels quals se li estava cercat van succeir en 2015 quan el detingut, boxador a nivell internacional, va portar a una jove en el seu cotxe cap a un hipòdrom en Gran Canària per obligar-la a mantenir relacions sexuals

23/11/23

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alemanya a un dels “Europe´s Most Wanted” d'EUROPOL, en una recerca de la Policia Nacional i l'equip FAST Alemanya de la XARXA ENFAST. Tenia interessada una reclamació judicial en vigor des de l'any 2020 motivada per una violació per la qual tenia imposada una condemna ferma de nou anys de presó. Els fets pels quals estava cercat van succeir en 2015 quan el detingut, conegut boxador a nivell internacional, va portar a una jove en el seu cotxe cap a un hipòdrom de Gran Canària per obligar-la a mantenir relacions sexuals.

El passat 17 de novembre la Policia Nacional, en col·laboració amb les autoritats alemanyes, gràcies al suport de l'Oficina SIRENE Espanya i el suport operatiu de la xarxa ENFAST – Equip FAST Alemanya es va detenir en Rothenburg (Alemanya) a un fugitiu cercat per Espanya des de 2020.

El fugitiu, boxador a nivell internacional, tenia interessada una reclamació judicial per una violació esdevinguda l'any 2015 en Gran Canària, pel qual tenia imposada una condemna en ferma de nou anys de presó. L'home va portar a una jove en el seu cotxe cap a un hipòdrom per obligar-la a mantenir relacions sexuals. Després de la negativa de la víctima, el fugitiu la va agredir físicament per posteriorment violar-la, causant-la lesions de diferent consideració.

Després de diversos esbrinaments i descartar la presència del pròfug en diferents províncies espanyoles en les quals podria trobar-se, donat el perfil del mateix es va decidir la seva inclusió en la campanya dels més cercats d'Europa ‘'EUROPE'S MOST WANTED'' desenvolupada per ENFAST i EUROPOL, amb vista a la difusió de la seva imatge per tot l'entorn europeu i possible recepció de pistes.

Localitzades dues possibles víctimes més

Després de diferents gestions, els investigadors van obtenir informació sobre una possible xarxa social que estaria utilitzant el fugitiu i que li situaria en diversos llocs d'Alemanya. En aquest moment es va sol·licitar al Jutjat l'Ordre Europea de Detenció i Entrega, a més de suport operatiu urgent a través de la xarxa ENFAST a Alemanya per a la seva localització i detenció. Amb la informació rebuda i després de diversos esbrinaments el fugitiu va ser localitzat i detingut per l'equip de FAST Alemanya el passat dia 17 de novembre.

Durant les recerques per a la localització del pròfug, els agents no descarten que l'arrestat pugui estar implicat en altres agressions sexuals.