En el marc de la Presidència espanyola de la Unió Europea

La Policia Nacional organitza l'EuCB Plenary Meeting per convertir innovació i desenvolupament en solucions pràctiques policials

L'esdeveniment té lloc en Gran Canària, entre avui i el dimecres dia 8, i reunirà a uns 100 participants de 20 delegacions de cossos policials europeus, així com d'agències europees i internacionals

Posteriorment, el dijous dia 9, s'organitzessin les jornades “Sinergies entre accions d'innovació i Fons de Seguretat Interior” que el seu objectiu és impulsar un ecosistema d'innovació que fomenti la sobirania tecnològica europea i permeti fer front als reptes específics de la seguretat civil

07/11/23

La Policia Nacional organitza en Gran Canària la Reunió Plenària de l'European Clearing Board (EuCB) d'Europol per convertir innovació i desenvolupament en solucions pràctiques policials. L'esdeveniment reunirà, entre hui i demà a uns 100 participants de 20 delegacions de cossos policials europeus, així com d'agències europees i internacionals. Posteriorment, el dijous dia 9, es duran a terme les jornades “Sinergies entre accions d'innovació i Fons de Seguretat Interior” que el seu objectiu és impulsar un ecosistema d'innovació que fomenti la sobirania tecnològica europea.

La Reunió Plenària té lloc en el municipi gran canari de Sant Bartolomé de Tirajana i compta amb uns 100 participants de 20 delegacions de cossos policials i d'agències europees i internacionals. Es tracta d'un fòrum que serveix d'iniciativa per als Estats Membres en el procés de convertir recerca, prototips i conceptes en solucions concretes per als cossos i forces de seguretat.

 

Projectes de recerca  finançats amb fons europeus

 

La jornada “Sinergies entre accions d'innovació i Fons de Seguretat Interior”, organitzada pel Servei d'Innovació i Desenvolupament de la Policia Nacional el  9 de novembre,  amb l'objecte fun­damental de donar a conèixer l'ús dels Fons Europeus de Seguretat en l'àmbit de Policia Nacional, es presentaran diversos projectes iniciats recentment i finançats amb fons europeus. Entre els projectes destaca el denominat POP-ART, finançat pels Fons de Seguretat Interior, que pretén millorar la seguretat dels ciutadans de la Unió Europea enfront de possibles amenaces en espais públics i concentracions multitudinàries i que es va originar en projectes de R+D+I.

 

A més  es presentarà la Iniciativa de Compra Pública Innovadora (CPI) de Policia Nacional, amb dos grans pilars en fase de vigilància tecnològica, per a futurs projectes finançables amb Fons de Seguretat Interior: Un d'ells  “Repte d'intel·ligència forense en Policia Nacional per  un import de 25.000.000 euros pretén cobrir necessitats que abasten des de la digi­talización de processos a l'ús de tecnologies de mobilitat i intel·ligència forense.

 

Una altra de les iniciatives de Compra Pública Innovadora, engloba uns 75 projectes d'innovació amb un finançament total superior als 140.000.000 milions d'euros, amb la qual es pretén obtenir informa­ción sobre productes, serveis i solucions que permetin abordar futurs reptes de telecomuni­caciones, serveis i eines de tecnologies de la informació, protecció d'espais públi­cos o disrupció tecnològica per a la protecció dels drets i llibertats de les persones.

 

Tots dos esdeveniments han estat organitzats pel Servei d'Innovació i Desenvolupament de la Sotsdirecció General de Logística i Innovació de la Policia Nacional en el marc de la Presidència Espanyola de la Unió Europea.