En la localitat madrilenya de Fuenlabrada

La Policia Nacional desmantella una trama d'exportació de productes ibèrics vulnerant drets de propietat industrial

Empaquetaven productes carnis ibèrics amb logotips no autoritzats per aparentar els de una prestigiosa marca espanyola

S'ha detingut a una dona, apoderada del grup empresarial i dependenta del comerç, i s'ha investigat a un home, tots dos com a responsables d'un delicte contra la propietat industrial

20/10/23

Agents de la Policia Nacional han desmantellat en la localitat madrilenya de Fuenlabrada una trama que presumptament es dedicava a l'exportació de productes ibèrics vulnerant drets de propietat industrial. Es dedicaven a empaquetar productes ibèrics amb logotips no autoritzats per aparentar els de una prestigiosa marca espanyola i s'ha detingut a una dona, apoderada del grup empresarial, com a presumpta responsable d'un delicte contra la propietat industrial.

La recerca es va iniciar després de la denúncia del grup empresarial Osborne per un presumpte delicte contra la propietat industrial, en tenir coneixement de l'existència d'un establiment obert al públic que vulnerava la marca “5J”.

Les indagacions van permetre comprovar que l'establiment, regentat per ciutadans orientals, pertanyia a un entramat empresarial dedicat a la producció i exportació a la Xina de productes carnis ibèrics baix la marca “5T”. En tractar de registrar l'entramat empresarial la inscripció “5T” li va ser denegada per ser un signe confusible amb la marca original.

Malgrat la denegació, els investigadors van esbrinar que la trama empresarial continuava amb la seva activitat d'envasar i exportar productes carnis de diferents procedències  i marques reconegudes a la Xina, així com a la seva comercialització a Espanya des d'un establiment del polígon industrial Cobo Calleja en la localitat madrilenya de Fuenlabrada. Igualment van detectar que es dedicaven al tractament i envasat al buit de pernil i embotits amb la marca que els havia estat denegada, als quals afegien adhesius de la marca “5J” per comercialitzar al mercat minorista.

Després de la inspecció de l'establiment es van intervenir milers d'etiquetes amb els emblemes “5T”, “5J” i “JOSELITO”, elements decoratius acreditatius de la marca i altres elements que acreditaven el presumpte frau contra la propietat industrial. Com a resultat de la recerca es va detenir a l'apoderada del grup empresarial que presumptament duia a terme el frau empresarial i s'ha investigat a un home de la mateixa nacionalitat, que s'encarregava de les compres i la documentació de l'empresa.