Operació conjunta de la Policia Nacional i l'Agència Tributària

Intervinguts 65 quilos de cocaïna ocults en un bidó de sucre de canya en el Port de Màlaga

La droga, disposada en paquets rectangulars d'un quilogram cadascun, estava oculta en un bidó de melassa de canya

Han estat detingudes tres persones, entre les quals es troba l'administrador de l'empresa importadora, relacionat amb el crim organitzat i el tráfico de drogues

17/06/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, han intervingut 65 quilos de cocaïna ocults en la mercaderia transportada a l'interior d'un contenidor que havia arribat al Port de Màlaga procedent de Sud-amèrica. La droga, disposada en paquets rectangulars d'un quilo cadascun, estava oculta en un bidó de melassa de sucre de canya. Han estat detingudes tres persones, entre les quals es troba l'administrador de l'empresa importadora, presumptament relacionat amb el crim organitzat i el tráfico de drogues.

La recerca es va iniciar en el mes de maig quan es va tenir coneixement de l'existència d'un contenidor que podria ser emprat per al tráfico de substàncies estupefaents. Després de diverses perquisicions entorn de/entorn de l'empresa exportadora del contenidor així com al seu administrador, els agents van detectar moviments sospitosos en la importació i exportació relacionada amb fruites procedents de Sud-amèrica.

Paquets rectangulars d'un quilo

Amb l'avanç de les recerques sobre l'entorn de l'empresa importadora, es va aconseguir identificar el contenidor que transportava la melassa, la destinació de la qual era el port de Màlaga.

Una vegada que el contenidor va arribar a la capital malaguenya es va realitzar una inspecció exhaustiva del mateix per part dels investigadors, localitzant 65 quilos de cocaïna, disposada en paquets rectangulars d'un quilogram cadascun, a l'interior d'un bidó de sucre de canya.

El color fosc de la matèria i la seva elevada densitat cap a que els paquets es camuflessin en el fluid, trobant-se dispersos prop de la superfície sense que s'apreciessin a simple vista.

Després de comprovar que la droga anava a ser traslladada des del port de Màlaga fins a una nau industrial d'un polígon industrial situat en la localitat malaguenya de Coín, es va establir un dispositiu en el qual es va detenir a tres persones, entre les quals es trobava l'administrador de l'empresa importadora.

Recerca cofinançada per la Unió Europea en el marc EMPACT

La recerca s'ha dut a terme per agents de la Policia Nacional de manera conjunta amb Vigilància Duanera de l'Agència Tributària en el marc de l'EMPACT (Plataforma Multidisciplinària Europea contra les Amenaces Delictives). A través d'aquest marc, els Estats membres de la Unió Europea, les agències i altres socis de la UE col·laboren estretament per fer front a les principals amenaces delictives mitjançant accions operatives conjuntes concebudes per desarticular les xarxes delictives, les seves estructures i els seus models de negoci. La recerca desenvolupada en aquest marc ha comptat amb el cofinançament de la Unió Europea dins del suport que es dona als Estats membres per combatre la criminalitat en camps com el tráfico de cànnabis, heroïna i cocaïna entre altres matèries.