Arrestat a la província de Toledo

La Policia Nacional deté a un dels Europe’s Most Wanted Fugitives d'Europol en cerca des de 2014

El pròfug formava part d'una de les organitzacions criminals més actives de les últimes dècades a Espanya

Era l'últim integrant pendent de detenir de l'organització criminal sent expert en eines tècniques i informàtiques que l'organització emprava per a vigilàncies i seguiments d'altres traficants

Tenia en vigor una reclamació judicial emesa per l'Audiència Nacional per delictes de tortures, segrest, tinença il·lícita d'armes de foc i municions, amenaces, lesions i delictes contra la salut pública

12/01/23

Agents de la Policia Nacional han detingut a la província de Toledo a un dels Europe’s Most Wanted Fugitives d'Europol en cerca des de 2014. I.V.P, de 37 anys, tenia en vigor una reclamació judicial nacional emesa per l'Audiència Nacional per delictes de tortures, segrest, tinença il·lícita d'armes de foc i municions, amenaces, lesions i delicte contra la salut pública. L'arrestat formava part d'una de les organitzacions criminals més actives de les últimes dècades a Espanya, i era expert en eines tècniques i informàtiques que l'organització emprava per a vigilàncies i seguiments d'altres traficants

En els últims anys, en consideració a la importància de l'objectiu, es van realitzar intenses gestions per a la seva localització que no van donar resultat a causa de la seva habilitat/habilitat per no deixar rastre d'indici algun de la seva ubicació. Aquesta va propiciar que s'inclogués la imatge del fugitiu en campanyes de col·laboració ciutadana, amb vista a intentar rebre informacions anònimes conduents a la seva localització.

Tenint en compte el perfil del fugitiu es va decidir la seva inclusió en la campanya de difusió pública Europe's Most Wanted, desenvolupada per Europol i la xarxa ENFAST, que en el passat any 2022 anava enfocada a la localització de membres d'organitzacions criminals fugits.

Arran d'aquesta publicació es van rebre nombroses informacions i pistes anònimes que van ser comprovades i descartades per investigadors de la Secció de Localització de Fugitius de la Policia Nacional. No obstant això, a la fi d'any es va rebre una nova dada que apuntava al fet que el fugitiu podria trobar-se residint en una localitat de la província de Toledo.

Després de la realització de gestions indagatòries i comprovacions operatives es va aconseguir centrar el domicili on podria residir al costat d'altres homes amb els quals guardava certa semblança, si ben l'objectiu no sortia a l'exterior. És per això que el dispositiu de vigilància i seguiment es va mantenir en el temps durant dies fins que el passat dia 9 de gener es va observar com sortia de l'habitatge una persona ocultant el seu rostre amb capell i ulleres negres.

Es va procedir al seu seguiment durant un temps fins que en una zona allunyada va entrar en una botiga de comestibles i va haver-hi possibilitat de visualitzar el seu rostre. Encara que a causa del pas dels anys i el canvi radical d'aspecte era gairebé irrecognoscible, va ser possible confirmar la seva identitat gràcies a un hoyuelo en l'orifici dret del nas així com una piga en la meitat de la galta dreta. En aquest instant es va procedir a la seva detenció sense oposar resistència.

L'organització criminal a la qual pertanyia es dedicava, entre altres activitats, a la realització de ‘'bolcades'' o robatoris de grans quantitats de substància estupefaent a altres organitzacions. Per a això intentaven localitzar en els ports contenidors carregats amb drogues d'altres traficants. L'arrestat era expert en eines tècniques i informàtiques que l'organització emprava per a vigilàncies i seguiments d'altres traficants, encarregat presumptament del maneig de nombrosos dispositius tècnics -escàner de freqüència, sensors de moviment o dispositius GPS-.