Anava a ser transportat per carretera des de Màlaga fins a Itàlia

La Policia Nacional intercepta un enviament de droga dirigit a una oficina “bastarda” de la ´Ndrangheta

L'haixix viatjava ocult sota el sòl d'una autocaravana i distribuït en 279 embalums en forma de pilotes

Els agents van establir un control on van donar l'alt al vehicle que transportava la droga al costat d'un altre que realitzava funcions de “llançadora”

Hi ha tres detinguts, un d'ells fill d'un històric membre de la ´Ndrangheta i responsable d'una oficina “bastarda” –encara no reconeguda oficialment- a Torí

Fardells blaus en forma de bola contenint haixix

19/03/22

19-març-2022.- Agents de la Policia Nacional han interceptat un enviament de 56 quilos d'haixix que, ocults en una autocaravana, anaven a ser transportats des de Màlaga fins a Itàlia. L'estupefaent estava amagat sota el sòl, a l'interior d'uns armaris, i distribuïts en 279 embalums en forma de pilotes. Hi ha tres detinguts, un d'ells fill d'un històric membre de la ´Ndrangheta i responsable d'una oficina local a Torí considerada “bastarda” –negoci il·lícit que rendeix comptes a l'organització que encara no ha rebut el reconeixement oficial-.

La recerca es va iniciar el passat dia 8 de març quan es van rebre diverses informacions que alertaven de l'enviament d'una important partida d'estupefaent des de Màlaga fins a Itàlia amb un vehicle tipus autocaravana.

 

Amb aquesta informació, els agents van realitzar diverses perquisicions i van localitzar a la  persona que havia llogat aquest vehicle. Després de diverses indagacions els policies van detectar com aquest individu, juntament amb altres dues persones, iniciaven el viatge al costat d'un altre vehicle amb matrícula italiana que feia funcions de “llançadora”, ocupant dues d'ells l'autocaravana i el tercer el turisme.

 

Els dos vehicles van ser interceptats pels agents durant un control policial a Màlaga. En una primera inspecció, els policies van observar que algunes de les tapes que donaven accés a diversos compartiments de l'autocaravana presentaven signes d'haver estat manipulades, detectant-se compartiments segellats amb silicona recentment posada.

 

Amb aquests indicis es va realitzar una segona inspecció per un indicatiu de Guies Canins, on els cans van marcar una zona sospitosa de contenir oculta la substancia estupefaent que coincidia amb les zones que prèviament presentaven signes de manipulació.

 

Droga en forma de pilotes per a l'oficina “bastarda”

 

Els investigadors van accedir als compartiments assenyalats, situats sota el sòl i a l'interior d'uns armaris, on van localitzar al voltant de 56 quilograms d'haixix distribuïts en embalums en forma de pilota, trobant-se un total de 279 boles d'al voltant de 200 grams de pes cadascuna. Per aquest motiu es va procedir a la detenció de les tres persones involucrades en el transport de la substancia estupefaent, sent un de nacionalitat espanyola i dues de nacionalitat italiana.

 

Un d'aquests últims posseïa antecedents a Itàlia per diversos delictes i havia estat recentment excarcerat. A més era fill d'un conegut membre de la ´Ndrangheta calabresa i, actualment, exercia com a responsable d'una oficina local situada a Torí considerada com “bastarda”, coneixent-se així als negocis il·lícits que rendeixen comptes a l'organització que encara no han rebut el reconeixement oficial.