A Alacant i Almeria

La Policia Nacional deté a un dels fugitius més perillosos de França i a un integrant de la banda Dominican Don’t Play

Al pròfug detingut a Alacant li constava un Orde Europeu de Detenció i Entrega emesa per França per presa d'ostatges, segrest i detenció il·legal durant l'assalt a una joieria de Marsella

A l'integrant de la banda li constava una reclamació judicial interessada per l'Audiència Provincial de Madrid per al seu ingrés a la presó per l'agressió a membres d'una banda rival l'any 2018

28/10/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant a un dels fugitius més perillosos de França al que li constava un Orde Europeu de Detenció i Entrega, emesa per França, amb motiu de l'assalt a una joieria de Marsella. L'altre fugitiu, integrant de la banda Dominican Don’t Play, va ser arrestat a Almeria en una investigació paral·lela en tindre un orde d'ingrés a la presó dictada per l'Audiència Provincial de Madrid per l'agressió a membres d'una banda rival l'any 2018.

La investigació es va iniciar quan, a través de l'Oficina SIRENE, es va tindre coneixement que un escapolit de França podria trobar-se a Espanya. Per este motiu, es van iniciar les gestions tendents a la seua localització i, en amb prou faenes 24 hores, els agents ho van situar en la localitat de Benissa (Alacant) on va ser detingut.

El fugitiu, que comptava amb coneixements i ensinistrament militar, era buscat per la seua presumpta participació -al costat d'altres membres de la seua organització criminal- en l'assalt d'una joieria a Marsella. En la comissió de l'atracament, per al qual van utilitzar armes de foc, van segrestar i van emmanillar al joier, embenant-li els ulls i amenaçant-li amb què tenien vincles amb una organització terrorista perquè es doblegara. Finalment, el grup criminal es va fer amb 28 rellotges de luxe valorats en quasi mig milió d'euros. Per estos fets, l'ara detingut s'enfronta a una pena de 30 anys de presó.

El pròfug, integrant de la banda Dominican Don't Play  va participar el 23 de febrer de 2018 en una agressió amb matxets en la qual dos persones, pertanyents a la banda rival  dels Trinitarios, van resultar ferides d'extrema gravetat. Pels fets va ser arrestat per agents de la Brigada Provincial d'Informació de Madrid al costat d'altres cinc integrants de la banda i tenia interessada un orde d'ingrés a la presó per a complir condemna pels fets.

Després de les primeres gestions realitzades, els investigadors van comprovar que el fugitiu podia estar alternant contínuament la seua residència per a evitar ser localitzat. Durant les seues estades a Madrid pernoctava en un domicili de la zona sud i comptava amb l'ajuda i protecció dels seus familiars; a més també se li va situar en el municipi de Yuncos (Toledo) on feia ús de vivendes ocupades de forma il·legal per a evadir l'acció de la justícia.

Posteriorment els agents van poder situar-ho en la província d'Almeria. Finalment i després de la ubicació plena del seu domicili en la ciutat andalusa, els agents van poder procedir a la seua detenció en el moment en el qual eixia d'est.