Grande-Marlaska nomena a la comissària principal Gemma Barroso subdirectora general de Recursos Humans i Formació de la Policia Nacional

Amb el nomenament de qui fins ara era cap d'Operacions de la Comissaria General d'Informació són ja cinc les dones que formen part de la Junta de Govern de la Policia Nacional

16/10/24

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha nomenat a la comissària principal Gemma Barroso Vila-real nova subdirectora general de Recursos Humans i Formació de la Policia Nacional, càrrec per al qual havia sigut proposada pel director general del cos, Francisco Pardo

La comissària principal Barroso és llicenciada en Dret i va ingressar en la Policia Nacional l'any 1991. Al llarg de la seua carrera professional ha assumit diferents responsabilitats, entre altres destinacions, en les comissaries generals de Policia Científica i Informació; cap de la comissaria de la Llacuna, i en la subdirecció general de Recursos Humans i Formació.

Va ascendir a inspectora cap l'any 2006 i a comissària en 2012. Comissària principal des de 2020, Barroso ocupava fins ara el càrrec de cap d'Operacions de la Comissaria General d'Informació, on havia sigut secretària general entre 2021 i setembre d'enguany.

Amb el nomenament de Gemma Barroso com a subdirectora general de Recursos Humans i Formació són ja cinc les dones que formen part de Junta de Govern de la Policia Nacional. Altres quatre comissàries principals són les responsables de la subdirecció general del Gabinet Tècnic, de la comissaria general de Policia Científica, de la Divisió de Cooperació Internacional i de la Divisió Econòmica i Tècnica de la Policia Nacional.

A 31 de juliol de 2024, la Policia Nacional comptava amb 13.247 dones, la qual cosa significa que hi ha 4.165 dones més que en 2018, un 45,8 per cent més. Ara, la dona representa el 18,3 per cent de la plantilla policial.

Així mateix, Policia Nacional ha experimentat un gran avanç en la posició que ocupa la dona dins de la carrera professional, ja que s'ha produït un important increment de la presència de la dona en les categories superiors: el nombre de comissàries principals s'ha quasi triplicat amb un increment del 186 per cent, el de comissàries ha augmentat un 32 per cent i el d'inspectores caps ha crescut un 91 per cent sobre els índexs de 2018.