Amb la col·laboració d'EUROPOL

La Policia Nacional ha liderat l'operació internacional “Decoy” contra la falsificació de moneda

Experts policials de 18 països s'han reunit a Las Palmas de Gran Canària al costat de representants d'EUROPOL, DG-ECFIN, OLAF i el Banc Central Europeu per a analitzar els resultats de la primera fase de l'operació

Durant esta primera fase s'ha impedit la posada en circulació de més de 14 milions d'euros falsificats en el que suposa una acció operativa dins d'una de les prioritats de l'EMPACT

16/10/24

La Policia Nacional ha liderat l'operació internacional “Decoy” contra la falsificació de moneda. Experts policials de 18 països s'han reunit a Las Palmas de Gran Canària al costat de representants d'EUROPOL, DG-ECFIN i el Banc Central Europeu per a analitzar els resultats de la primera fase de l'operació. Durant esta primera fase s'ha impedit la posada en circulació de més de 14 milions d'euros falsificats, en el que suposa una acció operativa dins de les prioritats de l'EMPACT.

Durant el passat mes de setembre es va celebrar a Las Palmas de Gran Canària una reunió per a presentar els resultats de la primera fase de l'operació “Decoy”. En l'encontre van participar representants de 14 països europeus i quatre tercers estats que, al costat d'EUROPOL, La Direcció general d'Assumptes Econòmics i Financers de la Comissió Europea (DG-ECFIN), l'Oficina Europea de Lluita Contra el Frau (OLAF) i el Banc Central Europeu, van establir un calendari d'activitats per a una segona fase que es desenvoluparà al llarg del present any i principis del 2025 i que serà liderada per les autoritats portugueses al costat d'Àustria i Espanya.

En esta primera fase es van registrar 174 confiscacions en 11 dels països participants que van permetre impedir l'entrada en el circuit financer de 148.130 bitllets i monedes, dels quals 139.949 corresponen a la moneda europea, 3.595 bitllets nord-americans i 9.186 lliures esterlines, suposant entre totes les intervencions un valor en euros de 14.035.252. El major nombre de bitllets identificats correspon als de valor facial de 50 euros, seguida dels de 20 euros.