Emmarcada en el calendari de carreres de la Ruta 091, patrocinades per Banc Santander i la Mutualitat de Previsió Social de la Policia (MUPOL)

5.000 corredors participen a Madrid en la carrera del Bicentenario de la Policia Nacional

Tot el recaptat es destinarà a la Fundació Juegaterapia, dedicada des de 2010 a millorar a través del joc la vida de xiquets hospitalitzats, especialment malalts de càncer §   El tall de cinta en la línia d'eixida ho han realitzat el director adjunt operatiu de la Policia Nacional, José Ángel González, els campions mundials de marató i ambaixadors de Sports Santander, Abel Antón i Martín Fiz, i un responsable de la Mutualitat de Previsió Social de la Policia (MUPOL)   §   En este 2024, la Ruta 091 se celebra en un total de 44 ciutats, amb una concurrència total de participants que supera els 40.000 inscrits en les diferents modalitats   §   Solament l'any passat, la Policia Nacional va recaptar prop de 260.000 euros que es van destinar a diferents finalitats benèfiques, com l'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, amb esclerosi múltiple o esclerosi lateral amiotrófica, autisme, o a la protecció i cura de xiquets que patixen diferents malalties, entre moltes altres causes solidàries

1

13/10/24

Madrid ha acollit este matí la carrera Ruta 091, organitzada per la Policia Nacional i en la qual un total de 5.000 inscrits han corregut amb la fi solidària d'ajudar a la fundació Juegaterapia, dedicada des de 2010 a millorar a través del joc la vida de xiquets hospitalitzats, especialment malalts de càncer. El director adjunt operatiu de la Policia Nacional, José Ángel González, els campions mundials de marató i ambaixadors de Sports Santander, Abel Antón i Martín Fiz, i un responsable de la Mutualitat de Previsió Social de la Policia (MUPOL)han sigut els encarregats de donar inici a la carrera.

 

Amb esta prova esportiva, que ha començat en la calle Poeta Joan Maragall i que ha finalitzat deu quilòmetres després, en l'avinguda de Valladolid, s'ha commemorat el 200 aniversari de la Policia Nacional, i ha comptat amb el patrocini general del Banc Santander i de la Mutualitat de Previsió Social de la Policia (MUPOL), a els qui s'han sumat Coca-cola, Lenovo, Evedeport, Ruipan, Illa Race, Motorola, Burmar i Herois de 4 potes.

 

Ruta 091, quilòmetres solidaris

 

La Ruta 091 va nàixer com una iniciativa solidària de la Policia Nacional l'any 2017 a iniciativa de l'Oficina de Comunicació de la Direcció general de la Policia. Es tracta d'un calendari de carreres que cada any se celebra en diferents localitats de tot el territori nacional. En este 2024 s'està duent a terme en un total de 44 ciutats, amb una concurrència total de participants que supera els 40.000 inscrits en les diferents modalitats.

 

Solament l'any passat, la Policia Nacional va recaptar prop de 260.000 euros, que es van destinar a finalitats benèfiques que exercixen la seua labor en cadascuna de les 30 ciutats en les quals es va celebrar la Ruta 091 en 2023. Algunes d'estes institucions estan distribuïdes a nivell nacional, com Cáritas, Banc d'Aliments o Projecte Home, mentre que unes altres es dediquen a finalitats l'àmbit de les quals se circumscriu únicament a nivell local o regional. D'esta manera, s'ha col·laborat amb organitzacions dedicades a finalitats tan diverses com l'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb esclerosi múltiple o esclerosi lateral amiotrófica, persones amb autisme, o a la protecció i cura de xiquets que patixen diferents malalties, entre moltes altres causes solidàries.

 

Patrocinadors generals de la Ruta 091

 

Des de fa ja diverses edicions, la Ruta 091 se celebra baix el patrocini general del Banc Santander i de la Mutualitat de Previsió Social de la Policia (MUPOL), dos entitats compromeses a col·laborar amb la Policia Nacional en el seu objectiu d'arribar als ciutadans que més atenció necessiten de la societat.

 

Banc Santander (SAN SM) és un banc comercial líder fundat en 1857 amb seu a Espanya i un dels majors bancs del món per capitalització borsària. Les activitats del grup es consoliden en cinc negocis globals: Retail & Commercial Banking, Digital Consumer Bank, Corporate & Investment Banking (CIB), Wealth Management & Insurance i Payments (PagoNxt i Cards). Este model permet al banc aprofitar millor la seua combinació única d'escala global i lideratge local. Santander aspira a ser la millor plataforma oberta de servicis financers per a particulars, pimes, empreses, entitats financeres i governs, i té la missió de contribuir al progrés de les persones i de les empreses fent les coses de forma senzilla, personal i justa. Santander està avançant en banca responsable i per a açò s'ha posat diversos objectius, entre ells facilitar 220.000 milions d'euros en finançament verd de 2019 a 2030. En la primera mitat de 2024, Banc Santander tenia 1,3 bilions d'euros en recursos totals de la clientela, 168 milions de clients, 8.300 oficines i 209.500 empleats.

 

Per la seua part, Mupol (Mutualitat de Previsió Social de la Policia) treballa, des de fa més de 70 anys, amb l'objectiu d'oferir al col·lectiu policial i als seus familiars la possibilitat d'esta modalitat d'economia social, convertint-se en un referent. Mupol és una entitat de Previsió Social Complementària, sense ànim de lucre, que garantix un Pla Mutual amb: rendibilitat anual sempre positiva; prestacions de Jubilació, Invalidesa Permanent Absoluta o Defunció; bestretes sobre el capital de fins a un 80%, sense gastos d'obertura ni de cancel·lació; desgravament en la Declaració de la Renda, amb una deducció fiscal d'entre un 15% i un 30%, i accés a ofertes exclusives per als mutualistes. A més, compta amb Mupol Plus, una Assegurança de vida Complementària al Pla de Previsió Mutual que permet assegurar un capital des de 10.000 euros fins a 100.000 euros addicionals, en cas de defunció per qualsevol causa. Igualment, amb l'objectiu d'ajudar als companys policies que es troben en situació de vulnerabilitat, va nàixer Fundació Mupol en 2021. La Fundació també col·labora amb associacions policials, prestant-los una plataforma de gestió per a les seues pròpies finalitats.

 

En l'edició celebrada avui a Madrid s'han sumat com a patrocinadors Coca-cola, Lenovo, Motorola, Evedeport, Ruipan, Illa Race, Burmar i Herois de 4 potes.

 

Bicentenario de la Policia Nacional

 

El passat 13 de gener, la Policia Nacional va complir 200 anys d'història. Baix el lema “Compromesos amb tu”, el Bicentenario és una fita històrica per a la Policia Nacional en ser el cos estatal més antic de les Forces i Cossos de Seguretat d'Espanya.

 

Este Bicentenario, considerat com a esdeveniment d'excepcional interés públic, s'està celebrant durant tot el 2024 mitjançant un extens programa d'activitats que es desenvolupen per tot el territori nacional, i que són impulsats i coordinats per la Comissió Nacional, que és un òrgan col·legiat interministerial adscrit al Ministeri de l'Interior i que actua baix la Presidència d'Honor de Les seues Majestats els Reis.

 

La Ruta 091 celebrada avui a Madrid és un d'estos esdeveniments organitzats amb l'objectiu de celebrar la creació de la Policia Nacional el 13 de gener de 1824, baix el regnat de Fernando VII i amb la denominació inicial de Policia General del Regne.

 

Els principals actes en commemoració del 200 aniversari van començar el passat 13 de gener en la madrilenya plaça de Colón, on es va celebrar un hissat solemne de la bandera nacional presidit pel secretari d'Estat de Seguretat. També es va celebrar en altres ciutats espanyoles.

 

Eixe mateix cap de setmana, agents de Policia Nacional van realitzar el servei d'honor en diferents partits de futbol de màxima categoria i nivell professional. Des d'aleshores, les ciutats declarades Patrimoni de la Humanitat van començar a il·luminar alguns dels seus monuments amb el logo del 200 aniversari. A esta iniciativa es van sumar altres ciutats de tota la geografia nacional.

 

El 12 de març va eixir a la llum un tiratge d'un milió i mitjà de monedes de dos euros de curs legal que commemora els dos segles de la Policia Nacional, i cinc dies després va ser inaugurada pel ministre de l'Interior la gran exposició “200 anys d'història de la Policia espanyola”, instal·lada en el Pavelló de Convencions de la Casa de Camp, a Madrid. Esta exposició pot ser visitada actualment en la ciutat de València.

 

Iberia ha batejat el seu últim avió A350 Next amb el nom de “Bicentenario Policia Nacional”. Correus, per la seua part, ha presentat un segell commemoratiu, l'ONCE ha publicat un cupó i Loteries Nacional ha emès un dècim amb esta celebració. També destaca l'edició d'un facsímil sobre la història de la Policia Espanyola.

 

L'acte més rellevant ha sigut l'acte central commemoratiu del Bicentenario de la Policia Nacional, que es va celebrar el passat 7 de maig en la Plaça de l'Armeria del Palau Real i que va estar presidit per Les seues Majestats els Reis d'Espanya. A l'acte també va acudir el president del Govern, el ministre de l'Interior, el secretari d'Estat de Seguretat, el director general de la Policia i representants de delegacions de països de tot el món, entre altres autoritats. La Policia Nacional va rebre de La seua Majestat el Rei la Placa d'Honor de l'Orde del Mèrit Constitucional.

234