En l'Escola Nacional de Policia d'Àvila

El director general de la Policía inaugura el II Curso de Formación de Formadores en Técnicas de Autoprotección e Intervención Policial

En el curs participen un total de 155 policies –entre els quals hi ha set dones-, que realitzaran 120 hores lectives i s'encarregaran posteriorment de donar una formació contínua en tècniques d'intervenció a tots els agents destinats en unitats de seguretat ciutadana, com els Grups d'Atenció al Ciutadà (GAC) i els Grups Operatius de Resposta (GOR)

L'alumnat ha sigut seleccionat entre membres de la Policia Nacional de reconegut prestigi en esports de contacte, titulats d'alt nivell en arts marcials reconeguts per les més altes institucions esportives del nostre país i competidors i esportistes d'alt nivell en estes disciplines

Durant l'acte, en el qual ha estat acompanyat pel president del Comité Olímpic Español, Alejandro Blanco, Francisco Pardo ha destacat que “este curs és un exemple del nou model de formació en la Policia Nacional, amb la formació pràctica i directa basada a aprofitar el talent per a protegir a la societat cuidant i formant a els qui han de fer-ho, els policies”

26/09/24

El director general de la Policia, Francisco Pardo, ha inaugurat en l'Escola Nacional de Policia a Àvila l'II Curs de Formació de Formadors en Tècniques d'Autoprotecció i Intervenció Policial, en el qual participen un total de 155 policies –dels quals set són dones-. Després de finalitzar el curs s'encarregaran de donar una formació contínua en tècniques d'intervenció a tots els agents destinats en unitats de seguretat ciutadana, com els Grups d'Atenció al Ciutadà (GAC) i els Grups Operatius de Resposta (GOR). L'alumnat ha sigut seleccionat entre membres de la Policia Nacional de reconegut prestigi en esports de contacte, titulats d'alt nivell en arts marcials reconeguts per les més altes institucions esportives del nostre país i competidors i esportistes d'alt nivell en estes disciplines.

En la primera fase ja han sigut formats 1.901 agents  

 

Este pla de formació, dirigit a les unitats de seguretat ciutadana, va començar a aplicar-se el passat mes de maig en 17 plantilles policials i ha permès formar a 1.901 agents encarregats de donar la primera resposta als requeriments d'emergència que els ciutadans fan a través del telèfon 091. La segona fase d'este repte formatiu estima que, en el mes de juny de 2025, tots els agents destinats en estes unitats –GAC i GOR- hagen rebut esta formació. L'objectiu final és que este curs ho realitze tot el personal que presta servici en les unitats operatives de la Policia Nacional. Este curs per a formadors tindrà una càrrega lectiva de 120 hores, de les quals 100 són eminentment pràctiques.

 

Professors amb 47 campionats d'Espanya i 68 medalles internacionals

 

El professorat reunix un total de 47 campionats d'Espanya en diferents modalitats esportives; 68 medalles internacionals entre campionats del món, Europa i altres competicions internacionals. Entre ells destaquen dos campionats del món de kickboxing, un campionat del món de grappling i dos medalles de plata en campionats del món de la mateixa disciplina. A més han competit en les classificacions preolímpicas de lluita per als Jocs Olímpics de Pequín, Londres, Riu i Tòquio.

 

Per la seua part, els 155 agents seleccionats reunixen 66 campionats d'Espanya en judo, olímpica, grappling, boxa, kickboxing i karate; 15 medalles internacionals entre campionats del món, Europa i altres competicions internacionals; una medalla de bronze en lluita olímpica, dos bronzes en el campionat d'Europa de taekwondo i un cinqué lloc en el campionat d'Europa de judo.

 

Exemple del nou model de formació en la Policia Nacional

 

Durant la inauguració, Francisco Pardo ha destacat que “este curs és un exemple del nou model de formació en la Policia Nacional, amb la formació pràctica i directa basada a aprofitar el talent per a protegir a la societat cuidant i formant a els qui han de fer-ho, els policies”.

 

El projecte té com a objectiu que tots els agents de la Policia Nacional de les unitats de seguretat ciutadana que acudixen en primer lloc a les emergències policials, es formen de manera periòdica i contínua en les tècniques, tàctiques i procediments necessaris per a realitzar la seua comesa amb la major seguretat i eficàcia, d'una manera adaptada a la realitat policial i a les situacions reals que es van a trobar en cada plantilla.

 

Per a dur a terme esta formació, s'han revisat per complet els continguts formatius en l'àmbit de la defensa personal, introduint tècniques eficaces basades en la simplicitat i la repetició com a mitjà d'aprenentatge i la seua aplicació pràctica a situacions reals.