La competició finalitzarà a Madrid el dia 8 de setembre

La Policia Nacional participa un any més en el dispositiu de seguretat de “La Volta” amb més de 70 agents

Enguany les tres primeres etapes tindran lloc a Portugal on es destacaran a tres observadors de la Policia Nacional que realitzaran labors conjuntes amb les autoritats portugueses

El dispositiu de seguretat comptarà amb agents de les Unitats d'Intervenció Policial, Unitats de Participació Ciutadana, Unitats de Prevenció i Reacció, Grups Operatius de Resposta i la Unitat Aèria amb capacitats dron i antidron, reforçat per més unitats en aquelles ciutats la demarcació territorial de les quals siga competència de la Policia Nacional

Els agents de les UIP protegixen durant “La Volta” totes les instal·lacions establides per l'organització: ademas de l'entorn de les línies d'eixida i meta, el control de firmes, l'entrega d'acreditacions, l'estacionament d'equips, el podi o el control de dopatge

A les 19:30 hores tindrà lloc en la Plaça Major de Plasencia l'acte de presentació de les unitats de la Policia Nacional que participaran en el dispositiu de seguretat de la Volta

19/08/24

La ciutat de Plasencia acull hui la presentació del dispositiu de seguretat que la Policia Nacional ha establit per a la 79 edició de “La Volta”. Un dispositiu de seguretat que comptarà amb més de 70 agents que protegiran totes les instal·lacions establides per l'organització, el control de firmes, l'entrega d'acreditacions, l'estacionament d'equips, el podi i el control de dopatge. A més enguany les tres primeres etapes tindran lloc a Portugal, on es destacaran a tres observadors de la Policia que realitzaran labors conjuntes amb les autoritats portugueses.

Stands on es podrà conéixer d'a prop el treball policial

En la meta de cada etapa, en “el Parc Tornada”, es podrà visitar el stand de la Policia Nacional en el qual agents de diferents unitats com a Seguretat Ciutadana, Policia Científica o TEDAX-NRBQ mostraran al públic partix del treball que realitzen diàriament. Així mateix, amb motiu del Bicentenario de la Policia Nacional, estos stands comptaran amb una menció especial a estos dos-cents anys d'història.

Dispositiu en cada etapa

La UIP -Unitat d'Intervenció Policial- establirà un dispositiu de seguretat en l'eixida i en la meta de cada etapa amb més de 70 agents que assumiran la protecció de totes les instal·lacions establides per l'organització, el control de firmes, l'entrega d'acreditacions, l'estacionament d'equips, el podi o el control de dopatge. Durant els primers centenars de metros de la carrera es desplegarà un perímetre de seguretat així com en l'últim quilòmetre abans de l'arribada a la línia de meta.

La Unitat Aèria de la Policia Nacional també establirà, de manera conjunta amb UIP, dispositiu en les zones d'eixida i meta de cada etapa, amb RPAS (drons) i sistemes de protecció amb tecnologia contra UAS (antidrones).

En aquelles ciutats que acullen l'eixida o arribada d'una etapa, i la demarcació territorial de la qual siga competència de la Policia Nacional, el dispositiu serà reforçat per més unitats de Seguretat Ciutadana, Guies Canins, Subsol i TEDAX-NRBQ.

Un important desafiament serà l'última etapa de la competició. Enguany incorpora la novetat d'acabar amb contrarellotge individual de quasi 25 quilòmetres, íntegrament en la ciutat de Madrid. Es desplegarà per la Policia Nacional un important dispositiu perquè tots puguen gaudir del ciclisme a peu de carrer amb total seguretat.