Operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Cau una de les organitzacions més actives del Camp de Gibraltar dedicada a introduir cocaïna i haixix a gran escala

Han sigut detingudes 14 persones i s'han realitzat 22 registres domiciliaris en les localitats de la Línia de la Concepció , Algesires, Sanlúcar de Barrameda (Cadis), Cártama i Sant Pere d'Alcántara (Màlaga), Almeria

Utilitzaven embarcacions d'esbarjo per a transportar l'haixix i, ja en la costa, altres membres del grup els esperaven per a alijar l'estupefaent i transportar-ho en vehicles fins a “guarderies” per a la seua posterior distribució

Esta és la fase final de l'operació en la qual s'ha detingut a 33 persones, a més de 13 investigats i s'han intervenut 4.848 quilos d'haixix, 410,6 quilograms de cocaïna, tres embarcacions tipus zodiac, 100 grams de MDMA i 525 cartutxos d'armes de foc

18/08/24

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil, han desarticulat una de les organitzacions més actives del Camp de Gibraltar, presumptament dedicada a introduir en la península cocaïna i haixix, a gran escala. Han sigut detingudes 14 persones i s'han realitzat 22 registres domiciliaris en les localitats La Línia de la Concepció , Algesires, Sanlúcar de Barrameda (Cadis), Cártama i Sant Pere d'Alcántara (Màlaga) i Almeria. Esta és la fase final d'una operació en la qual s'ha desarticulat una de les organitzacions més actives del Camp de Gibraltar, en la qual s'ha detingut a 33 persones, a més de 13 investigats i s'han intervenut 4.848 quilos d'haixix, 410,6 quilograms de cocaïna, tres embarcacions tipus zodiac, 100 grams de MDMA i 525 cartutxos d'armes de foc.

L'operació es va iniciar a la fi de novembre de 2022 quan els investigadors van detectar l'existència d'una organització dedicada a la introducció de grans quantitats d'haixix en la península, mitjançant embarcacions d'esbarjo. Una vegada s'aproximaven a la costa, altres membres del grup els esperaven per a alijar l'estupefaent i ho transportaven en vehicles fins a “guarderies”, pròximes a la costa, a l'espera de la seua distribució. A més, disposaven de l'entramat logístic necessari per a subministrar de manera contínua combustible a les embarcacions que transportaven l'estupefaent, i que era utilitzat també per a donar cobertura a altres grups afins mitjançant el subministrament constant de combustible als seus narcoembarcaciones.

En el marc de la investigació d'esta xarxa criminal, els agents van detectar un grup especialitzat en el robatori de vehicles i alunizajes en tendes d'or, telefonia o electrodomèstics, en les províncies de Màlaga i Cadis. A este grup se li vincula, en un període curt de temps, amb la sostració de sis vehicles i cinc robatoris amb força en diferents establiments, mitjançant la tècnica de l'alunizaje.

Després de més d'any i mitjà d'investigació, els investigadors van aconseguir identificar a tots els membres de l'organització criminal, la seua participació directa en cada fet i el rol exercit pels mateixos. A més, es van localitzar els llocs que utilitzaven per a emmagatzemar i distribuir l'estupefaent i combustible, així com els vehicles que utilitzaven.

A la fi del mes de juliol, es va produir la detenció de 14 integrants d'esta organització pels delictes de trànsit de drogues, pertinença a organització criminal, robatori o furt d'ús de vehicles a motor, tinença, trànsit i depòsit de municions i defraudació de fluid elèctric. Es van realitzar 22 registres domiciliaris en les localitats de la Línia de la Concepció, Algesires, Sanlúcar de Barrameda (Cadis), Cártama i Sant Pere d'Alcántara (Màlaga) i Almeria.                                                               

Fase final d'una operació més àmplia: 33 detinguts i 13 investigats

Esta és la fase final d'una operació en la qual s'ha desarticulat una de les organitzacions més actives del Camp de Gibraltar, en la qual s'ha detingut a 33 persones, a més de 13 investigats. S'han intervenut 4.848 quilos d'haixix, 410,6 quilograms de cocaïna, tres embarcacions tipus zodiac, 100 grams de MDMA, 525 cartutxos d'armes de foc, 7 walkie talkies, telèfons mòbils i material informàtic, material per a l'obertura i sostració de vehicles, 17 vehicles, 13 d'ells sostrets, 24.775 litres de gasolina i  més de 95.000 euros en efectiu.