Operació conjunta de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra

Desarticulada una organització criminal que va cometre 14 robatoris amb arma de foc en domicilis i comerços

Han sigut detingudes sis persones que van cometre els assalts a Catalunya i la Comunitat Valenciana disfressats d'infermers, policies o repartidors

 S'han dut a terme quatre entrades i registres en els domicilis dels arrestats on s'han intervenut més de 38.000 euros i efectes relacionats amb la seua activitat delictiva

24/07/24

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal que presumptament va cometre 14 robatoris amb arma de foc en domicilis i comerços. Han sigut detingudes sis persones que van cometre els assalts a Catalunya i la Comunitat Valenciana disfressats d'infermers, policies o repartidors. S'han dut a terme quatre entrades i registres en els domicilis dels arrestats, on s'han intervenut més de 38.000 euros i efectes relacionats amb la seua activitat delictiva.

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra de la Unitat Central d'Atracaments de la DIC amb les diferents Unitats d'Investigació de les comissaries de Vic, Selva Litoral, Arenys de Mar, juntament amb Policia Nacional i Guàrdia Civil, van detindre el passat 15 de juliol cinc hòmens i una dona com a presumptes autors de com a mínim 14 robatoris violents comeses en diferents localitats de Catalunya com Manlleu, Mataró, Blanes, Palafolls, Girona, Salt, Lloret de Mar i Pineda de Mar, i a Callosa de Segura i Coix (Comunitat Valenciana). La investigació es va iniciar al novembre  de 2023 quan els agents van tindre coneixement de diferents robatoris amb violència i intimidació en domicilis i en establiments comercials situats en les comarques centrals de Catalunya, en la zona metropolitana nord de Barcelona i Girona.

Disfressats d'infermers, policies o repartidors

L'autoria d'estos fets es va atribuir a un grup criminal molt actiu i amb una gran mobilitat pel territori català, el qual estava liderat per un home que cometia els robatoris sol o juntament amb altres persones. Primer, analitzaven i treballaven exhaustivament els diferents objectius a assaltar, i després, a l'hora de cometre el robatori, llogaven vehicles, utilitzaven armes de foc i es disfressaven d'infermers, policies o repartidors per a enganyar la víctima i per a dificultar la seua identificació.

Els investigadors van identificar a tots els membres d'este grup i van detectar el seu caràcter itinerant desplaçant-se tant per Catalunya com per la Comunitat Valenciana. Per este motiu, es va establir un equip conjunt de treball amb la Policia Nacional i Guàrdia Civil i es va tindre coneixement, també, que este grup hauria comès/fideïcomès diferents robatoris en la província d'Alacant. L'operació es va dur a terme el passat15 de juliol quan els agents van realitzar  quatre entrades i registres en els domicilis dels investigats situats en les localitats de Blanes i Lloret de Mar amb el resultat de la detenció de sis persones, cinc hòmens i una dona. Paral·lelament, van desarticular un important punt de venda de substàncies estupefaents a Lloret de Mar, el qual liderava un dels membres del grup criminal, i es van intervendre diferents tipus de droga com a cocaïna, MDMA, haixix i marihuana entre uns altres. Durant els registres en els domicilis dels investigats els agents van trobar un total de 38.615 euros en efectiu, joies, telèfons mòbils i diferents elements relacionats amb l'activitat delictiva del grup.

Als membres del grup criminal se'ls atribuïx, a més del delicte de robatori amb violència, delictes com a detenció il·legal, usurpació de funcions públiques, contra la salut pública i pertinença a grup criminal. La investigació continua oberta i no es descarta la detenció de més persones implicades.