Amb destinació a Alemanya

La Policia Nacional desarticula un grup criminal dedicat a l'enviament de marihuana a través d'empreses de paqueteria

Han sigut detingudes cinc persones que formaven l'entramat criminal i que es proveïen de l'estupefaent a través de petit plantacions repartides per la Comunitat de Madrid

S'han dut a terme quatre registres en les localitats madrilenyes d'Arganda del Rei, Arroyomolinos, Serranillos del Valle i Torrejón d'Ardoz en els quals s'han desmantellat dos plantacions de marihuana i un centre d'envasament i empaquetat de marihuana

Enviaven la substància en paquets termosellados als quals afegien un dispositiu de rastreig per a tindre localitzada la droga en tot moment i s'han intervenut un total d'1.000 plantes de marihuana, 40 quilos de cogollos de la mateixa planta i 4.000 euros en efectiu

21/07/24

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal dedicat presumptament a l'enviament de marihuana a Alemanya a través d'empreses de paqueteria. Han sigut detingudes cinc persones que formaven l'entramat criminal i que es proveïen de l'estupefaent a través de petit plantacions repartides per la Comunitat de Madrid. S'han dut a terme quatre registres en les localitats madrilenyes d'Arganda del Rei, Arroyomolinos, Serranillos del Valle i Torrejón d'Ardoz en els quals s'han desmantellat dos plantacions i un centre d'envasament i empaquetat de marihuana. En total s'han intervenut un total d'1.000 plantes de marihuana 40 quilos de cogollos de la mateixa planta i 4.000 euros en efectiu.

La investigació es va iniciar el passat mes de març quan els agents van intervendre un paquet amb quatre quilos de cogollos de marihuana, repartits en huit borses termoselladas que havien sigut depositades en una empresa de paqueteria amb destinació a la ciutat alemanya de Dortmund. Quan els investigadors van tractar de recopilar dades sobre el remitent, van comprovar que havia utilitzat una identitat falsa si bé, indagacions posteriors, van permetre detectar que havien sigut depositats per dos persones residents en la localitat d'Arroyomolinos.

Després de conéixer als remitents de la substancia estupefaent, els agents van detectar que formaven part d'un grup criminal amb una àmplia estructura que els permetia operar a nivell internacional, actuant de connivència amb altres dos ciutadans alemanys que visitaven periòdicament la Comunitat de Madrid per a contactar amb proveïdors de marihuana i comprovar la qualitat de la substància abans d'adquirir-la i revendre-la a Alemanya.

Rastrejadors per a seguir la droga des d'Espanya a Alemanya

Una vegada que el grup criminal adquiria la mercaderia a productors locals, era envasada i enviada a través de diverses empreses d'enviament de paqueteria de Madrid, col·locant prèviament entre la substància dispositius de rastreig per a poder seguir i tindre localitzats en tot moment els paquets amb la droga.

A través de les vigilàncies efectuades, es va poder determinar que el grup criminal utilitzava tres naus industrials en les localitats d'Arganda del Rei, Serranillos del Valle i Torrejon d'Ardoz. Aquest grup hauria desplegat en les seues activitats nombroses mesures de seguretat, utilitzant sempre en els seus desplaçaments a les empreses de paqueteria cotxes de lloguer que havien contractat moments abans, A més, en el seu domicili habitual, mantenien grans mesures de contravigilancia amb l'objecte de detectar persones que no anaren veïns del carrer,  efectuant cridades a Policia Local en cas de veure vehicles desconeguts en els voltants, i fins i tot convencent als veïns que els prestaren ajuda en aquest sentit, sense conéixer estos les activitats criminals de l'organització.

Un centre operatiu d'envasament i empaquetat

Finalment, després de localitzar la vivenda principal dels investigats, així com les naus emprades per a l'emmagatzematge de la droga i el seu centre d'envasament i preparació dels paquets, es van dur a terme quatre entrades i registres en Arroyomolinos, Serranillos del Valle, Arganda del Rei i Torrejón d'Ardoz, detenint-se a cinc persones.

Durant l'operació s'han intervenut 1.000 plantes de marihuana, 40 quilos de cogollos de la mateixa planta, un arma simulada i 4.000 euros en efectiu, a més s'han desmantellant dos plantacions de marihuana i el centre d'envasament i empaquetat de la substancia estupefaent.