Per tot territori nacional

La Policia Nacional deté a 24 persones en una operació contra la producció, distribució i tinença de material pedòfil en Internet

Un dels detinguts realitzava videollamadas sexuals amb una menor d'edat

S'han realitzat un total de 25 registres domiciliaris en els quals s'han intervenut 21 telèfons mòbils, 64 discos durs, 22 ordinadors, 4 tablets, 32 pendrives, 6 targetes de memòria i 52 DVD

16/07/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a 24 persones en una operació contra la producció, distribució i tinença de material pedòfil. Un dels detinguts realitzava videollamadas sexuals amb una menor d'edat. Els agents que han participat en la investigació han realitzat un total de 25 registres domiciliaris en la qual s'han intervenut uns 21 telèfons mòbils, 64 discos durs, 22 ordinadors, 4 tablets, 32 pendrives, 6 targetes de memòria i 52 DVD, tot açò material informàtic en el qual s'emmagatzemaven teras de contingut pornogràfic protagonitzats per menors d'edat d'extrema duresa en els quals es mostraven activitats sexuals de caràcter sàdic amb menors de poca edat.

La investigació va començar l'any 2020, en període de pandèmia, quan es va produir un increment notable de les denúncies per part d'usuaris que alertaven sobre material pedòfil en la xarxa i individus que intentaven contactar amb menors d'edat.

En esta operació es destaquen algunes detencions, com un dels arrestats que s'encarregava de distribuir gran quantitat de contingut pedòfil a altres usuaris, i que havia aconseguit establir contacte amb una menor de 16 anys de la qual emmagatzemava diversa quantitat de vídeos explícitament sexuals, que ell mateix havia aconseguit gravar de forma encoberta quan realitzava les telefonades amb la menor mitjançant una aplicació de missatgeria instantània.

Un detingut amb més d'1.300 arxius de contingut sexual infantil

A canvi d'estes videollamadas i com a forma de contraprestació el detingut va arribar a realitzar la compra d'uns bitllets de tren per a la menor. Finalment es va poder acreditar la distribució d'este material de nova producció a altres usuaris, així com que havien sigut gravats sense l'autorització expressa de la víctima. Una altra de les detencions a destacar va ser la d'un home a Algesires, qui es trobava en possessió de més d'1.300 arxius inequívocs de contingut d'explotació sexual infantil.