Els primers agents arribaran a la capital francesa el pròxim 11 de juliol

Un contingent de 175 policies nacionals espanyols formarà part del dispositiu de seguretat dels Jocs Olímpics de París

 El director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, ha mantingut hui un encontre amb els agents que formaran part del dispositiu de seguretat, a els qui els ha recordat que “és un orgull i una responsabilitat que hagen pensat en la Policia Nacional espanyola per a col·laborar en este dispositiu multinacional”

08/07/24

El director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, ha mantingut hui un encontre amb els agents que formaran part del dispositiu multinacional de seguretat que es traslladarà fins a París per a participar en la XXXIII edició dels Jocs Olímpics i Paralímpics d'Estiu. En total, el contingent estarà format per 175 agents que s'integraran amb els membres de la Policia Nacional de França.

Els Jocs Olímpics començaran el pròxim 26 de juliol, i estan considerats com un esdeveniment de gran importància mundial en el qual la seguretat juga un paper essencial. Per esta raó, els primers policies espanyols, pertanyents a la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres, arribaran a la capital francesa l'11 de juliol.

 

Concretament, fins a França –París, Bordeus, Tolosa de Llenguadoc, Niça, Perpinyà i Hendaia- es traslladaran membres de la Unitat Aèria de la Policia Nacional (antidrones), de la Divisió de Cooperació Internacional, de les unitats especials de Cavalleria, Guies Canins, Unitats d'Intervenció Policial i Brigada Mòbil-Policia en el Transport. També es desplegaran en territori francés agents de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres, amb funcionaris especialitzats en control de fronteres i detecció de documents falsos, entre uns altres. Tots els agents desplaçats comptaran amb el suport sobre el terreny de coordinadors de seguretat, personal facultatiu i auxiliar (veterinaris), a més del suport de la Conselleria d'Interior de l'Ambaixada d'Espanya a París. El contingent de la Policia Nacional desplaçarà a més deu agents canins i deu cavalls de les unitats especials, així com 16 vehicles, drons i sistemes antidrones.

 

Els agents policials es desplaçaran amb el seu propi equipament per a realitzar activitats operatives en llocs requerits per les autoritats franceses i realitzaran patrulles de seguretat ciutadana de vigilància i prevenció de la delinqüència al costat d'agents francesos.

 

Pardo Piqueras s'ha dirigit a tots estos agents: “sou part de la marca Espanya i els espanyols se senten orgullosos del vostre treball. Us integreu en un dispositiu multinacional complex i us transmet el meu suport i els meus millors desitjos en esta experiència”.

 

El director general de la Policia també ha destacat que “és un gran orgull i una responsabilitat que hagen pensat en nosaltres per a col·laborar en este dispositiu multinacional”.