Més de 250 persones participaran durant els pròxims tres dies

El director general de la Policia inaugura l'I Congrés Nacional sobre Prevenció de Riscos Laborals en l'Activitat Policial

Francisco Pardo Piqueras ha destacat que “el nostre objectiu és i ha de ser protegir als nostres policies. Perquè qualsevol organització que pretén aconseguir les seues metes amb èxit ha de tindre a les persones que la componen en el centre de les seues actuacions”

Este esdeveniment reunix a representants de les Forces i Cossos de Seguretat, de les Forces Armades i d'òrgans de les administracions públiques competents en matèria laboral, penitenciària, de protecció civil, universitària i del teixit empresarial del camp de la prevenció

L'objectiu és que siga un lloc d'encontre on seguir avançant en el coneixement sobre seguretat i salut, a més de servir com a fòrum d'intercanvi d'experiències en la millora de la prevenció dels riscos laborals en l'àmbit policial

Congrés Nacional Riscos Laborals

25/06/24

El director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, ha inaugurat este matí en el Complex Policial de Canilles, a Madrid, l'I Congrés Internacional sobre Prevenció de Riscos Laborals en l'Activitat Policial, que se celebrarà fins al pròxim 27 de juny. Este congrés reunirà a més de 250 representants de les Forces i Cossos de Seguretat d'àmbit nacional, Forces Armades, representants d'òrgans de les administracions públiques competents en matèria laboral, de l'àmbit penitenciari i protecció civil, universitari i del teixit empresarial del camp de la prevenció. L'objectiu és que siga un lloc d'encontre on seguir avançant en el coneixement sobre seguretat i salut, a més de servir com a fòrum d'intercanvi d'experiències en la millora de la prevenció dels riscos laborals en l'àmbit policial.

Durant l'acte, el director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, ha destacat que “el nostre objectiu és i ha de ser protegir als nostres policies. Perquè qualsevol organització que pretén aconseguir les seues metes amb èxit ha de tindre a les persones que la componen en el centre de les seues actuacions”. A més, ha afegit que “tindre una policia ben formada, equipada, professionalitzada i protegida és tindre un Cos capaç d'oferir la seguretat que el nostre país necessita. I en este sentit, identificar els riscos que es puguen presentar en el treball diari, avaluar-los i previndre'ls és fonamental”.

Estructurat en taules redones i ponències, en estes jornades s'abordaran qüestions com la intel·ligència artificial en l'àmbit de la prevenció de riscos laborals, innovacions tecnològiques, l'ús de drons en la prevenció, la incidència de l'ús dels vehicles elèctrics en l'activitat policial, gestió de la salut mental en l'activitat policial o la implementació de ferramentes per a la una vida saludable del personal policial.

D'igual manera, es realitzaran activitats pràctiques durant la celebració de l'esdeveniment, que se centraran en la gestió d'extinció d'incendis, protocols per a la realització de treballs en altura i en espais confinats, on els assistents podran participar en diverses accions formatives.

L'objectiu primordial de tota activitat preventiva és evitar els riscos que l'activitat laboral puga generar

La prevenció de riscos laborals és la disciplina que busca promoure la seguretat i la salut dels treballadors mitjançant la identificació, avaluació i control dels perills i riscos associats a una determinada activitat, a més de fomentar el desenvolupament d'activitats i mesures necessàries per a previndre els riscos derivats del treball.

L'objectiu primordial de tota activitat preventiva és evitar els riscos que l'activitat laboral puga generar, tractant de disminuir els danys que puga originar en la salut dels treballadors. Per açò el Sistema de Gestió de la Prevenció de Riscos Laborals en la Direcció general de la Policia enfoca precisament els seus esforços en la millora de les condicions de treball dels funcionaris de la corporació, contribuint de manera decisiva a la disminució de la sinistralitat.

En el context de la celebració del Bicentenario de la Policia Nacional, i complits els díhuit anys des de la constitució de l'actual Àrea de Coordinació de Prevenció de la Policia, durant els quals s'ha dissenyat l'acció preventiva de la Direcció general de la Policia, la prevenció ha anat creixent any a any en actuacions i augmentant la seua rellevància i influència en els diferents nivells de l'organització policial, la qual cosa ha proporcionat l'oportunitat de celebrar este I Congrés Nacional sobre Prevenció de Riscos Laborals en l'activitat Policial.

Partint de la vocació d'intercanvi de coneixements i la cerca de mesures eficaces que afavorisquen la disminució de la sinistralitat laboral i la millora de la seguretat i salut l'àmbit policial, la planificació tant de les ponències individuals com de les taules de debat tindrà com a eix central l'exposició de temes que aporten interés pràctic sobre les diferents disciplines preventives, amb especial consideració al Pla de Promoció de la Salut Mental i prevenció de la conducta suïcida.

Congrés Nacional Riscos LaboralsCongrés Nacional Riscos Laborals