En una operació conjunta amb agents britànics de la NCA i la ROCU

Desarticulada una organització criminal que explotava sexualment a dones en Regne Unit des d'Espanya

S'ha detingut a 20 persones d'un entramat que obtenia uns guanys de milers de lliures a la setmana amb l'explotació en Regne Unit i que transferien de manera il·legal a destinataris a Espanya

Buscaven a víctimes en situació de vulnerabilitat per la seua dependència a substàncies estupefaents i van arribar a coaccionar a una d'elles, que es trobava en estat de gestació, perquè avortara i poder seguir explotant-la sexualment

La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'este tipus de delictes, no quedant reflectida la telefonada en la factura telefònica

07/06/24

Agentes de la Policía Nacional, en una operación conjunta con agentes británicos de la National Crime Agency (NCA) y la Regional Organised Crime Unit (ROCU), han detenido a 20 personas que integraban una organización criminal que explotaba sexualmente a mujeres vulnerables. El entramado obtenía de la explotación en Reino Unido unas ganancias que ascendían a miles de libras a la semana y que transferían de manera ilegal a destinatarios en España. La Policía Nacional cuenta con la línea telefónica 900 10 50 90 y el correo trata@policia.es para facilitar la colaboración ciudadana y la denuncia, anónima y confidencial de este tipo de delitos, no quedando reflejada la llamada en la factura telefónica.

Lideraven la trama des d'Espanya

Els dirigents de la xarxa, que captaven a les seues víctimes en països de tota Europa, utilitzaven a les dones per a oferir servicis sexuals en Regne Unit, la qual cosa els reportava elevats guanys. El líder de l'organització i la seua família residien a Espanya, des d'on controlaven l'exercici de la prostitució i els pagaments pels servicis sexuals a distància. Mantenien un alt tren de vida amb els beneficis obtinguts a través de l'explotació sexual.

Un membre de l'entramat gestionava des d'Alacant la publicació d'anuncis a través d'una pàgina web de contactes que publicitava obertament la prostitució de les dones. L'explotació es produïa en locals controlats per l'organització o fins i tot en alguna ubicació a elecció del client. Des de Regne Unit, dos integrants de la xarxa gestionaven als conductors que traslladaven a les víctimes. L'organització transferia periòdicament els beneficis de la seua activitat delictiva a destinataris fóra del Regne Unit, a Espanya.

Van coaccionar a una víctima en estat perquè avortara

Els implicats s'aprofitaven de les víctimes, dones en situació de vulnerabilitat amb dependència a substàncies psicoactivas i les obligaven a realitzar servicis sexuals durant tot el dia i, en nombroses ocasions, sense l'ús del preservatiu. Les controlaven i amenaçaven per a garantir que compliren amb les peticions dels clients i van arribar a coaccionar a una de les dones que s'havia quedat embarassada perquè avortara i poguera seguir mantenint relacions sexuals.

La investigació es va iniciar en detectar un entramat que oferia servicis sexuals com a agència d'acompanyament en Regne Unit i els líders del qual es trobaven a Espanya, detectant que els presumptes implicats adquirien propietats immobiliàries en el nostre país amb els beneficis que obtenien de la seua activitat criminal.

La investigació ha culminat amb la detenció de 20 persones, dos en la ciutat de Madrid i 18 en Regne Unit, com a presumptes responsables dels delictes de tracta d'éssers humans, relatiu a la prostitució, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. S'han realitzat quatre entrades i registres, dos a Madrid i dos a Alacant en els quals s'han intervenut més de 4.000 euros en efectiu, deu telèfons mòbils, sis ordinadors, tablets, targetes bancàries, joies i documentació relacionada amb la investigació.