Conegut com “La J”

La Policia Nacional deté al fugitiu més buscat de la República Dominicana investigat per desenes d'homicidis

Es tracta del cap d'una organització criminal dedicada al trànsit de drogues i al sicariato al que es buscava per un delicte d'homicidi

A més d'estar investigat per la seua vinculació amb desenes d'homicidis, també se li investiga per amenaçar a la procuradora general de la República Dominicana i contra integrants d'organitzacions criminals rivals

30/05/24

Agents de la Policia Nacional, amb la col·laboració d'INTERPOL, han detingut en la localitat madrilenya de Sant Sebastià dels Reis al fugitiu més buscat de la República Dominicana sobrenomenat “La J”. Es tracta del cap d'una organització criminal dedicada al trànsit de drogues i al sicariato al que es buscava per un delicte d'homicidi. A més també se li requeria per proferir amenaces contra la procuradora general del govern de la República Dominicana i contra integrants d'organitzacions criminals amb les quals rivalizaba.

La investigació es va iniciar el passat mes de març quan es va rebre una sol·licitud de col·laboració d'INTERPOL, davant la possibilitat que el fugitiu més buscat per les autoritats dominicanes poguera trobar-se a Espanya.

El pròfug, conegut com “La”J , estava sent buscat per uns fets ocorreguts el passat 15 de gener, quan va sol·licitar matar per encàrrec a un intern de la presó “El Pinito” de la província dominicana de la Vega. Per a açò, va utilitzar a un membre de la seua organització, reclús en el mateix centre,  que va subministrar una substància tòxica a l'intern que li va provocar la mort. L'encàrrec de la mort venia motivat per problemes relacionats amb el control de punts de subministrament de drogues i pels fets li va ser assenyalada un Orde Internacional de Detenció.

Investigat per la seua possible vinculació amb desenes d'homicidis

El reclamat, segons les informacions rebudes de les autoritats policials i judicials dominicanes, estava sent investigat a més per estar vinculat tant de forma directa com a autor intel·lectual, a desenes de morts violentes en diverses províncies del nord de la República Dominicana i per ser el cap d'una organització criminal dedicada al sicariato, al trànsit de drogues a nivell nacional i internacional, al llavat d'actius i per regentar la majoria de punts de venda de la ciutat de Santiago dels Cavallers. Per estos fets tenia assenyalada un Orde Internacional de Detenció

Les gestions inicials dutes a terme per la Secció de Localització de Fugitius, van permetre localitzar un possible domicili del reclamat a Madrid, on es trobava empadronat amb la qual seria la seua parella. Les investigacions dels agents van permetre descartar la seua presència en la ciutat i descobrir que havia creat una xarxa de col·laboradors i persones interposades que li estarien donant protecció i cobertura.

Les posteriors indagacions van permetre localitzar a una nova parella del pròfug, que podria pertànyer a l'organització criminal, en la ciutat madrilenya de Sant Sebastià dels Reis. Finalment, les indagacions dels agents, van permetre localitzar un domicili on es va poder observar la presència d'un home de similars característiques a les del reclamat. Després de diversos dies de vigilància  es va dur a terme l'arrest del fugitiu, en el dia d'ahir, quan es trobava en l'aparcament subterrani de la finca on residia.