En col·laboració amb la Policia de Romania i EUROPOL

Desarticulada una organització criminal internacional dedicada a la comissió d'estafes online

Hi ha nou detinguts que residien a Romania que es desplaçaven al nostre país per a fer-se amb targetes de telèfon espanyoles, obrien comptes amb identitats que havien sigut suplantades i posteriorment cometien estafes relacionades amb venda de vehicles i altres objectes, lloguers d'immobles entre unes altres

S'han practicat 22 entrades i registres a Romania en els quals s'ha recuperat nombrós material informàtic, més de 170.000 euros en efectiu i or

La majoria de les víctimes, més de 200, es trobaven a Espanya encara que en analitzar el material intervenut, els agents han detectat unes altres en diferents països europeus com Polònia o França

18/04/24

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb EUROPOL i l'Agregaduría d'Espanya a Romania, han desmantellat una organització internacional dedicada a la comissió d'estafes online. Hi ha nou detinguts que residien a Romania, es desplaçaven a Espanya per a fer-se amb tarjeteas de telèfon espanyoles i obrien comptes amb identitats que havien sigut suplantades i posteriorment cometien les estafes. La majoria de les víctimes es trobaven a Espanya –hi ha més de 200 denúncies solament en Policia Nacional- encara que en analitzar el material, els agents han detectat unes altres en diferents països europeus com Polònia o França. S'han practicat 22 entrades i registres i s'han detingut a 9 persones als quals se li imputen delictes d'organització criminal, estafa i blanqueig de capitals i s'ha recuperat nombrós material informàtic, més de 170.000 euros en efectiu i or.

La investigació es va iniciar quan els agents van tindre coneixement de l'existència d'una organització internacional dedicada a la comissió d'estafes online. Este grup materialitzava tot tipus d'estafes a través d'Internet, com a vendes de vehicles, lloguers d'immobles o venda de productes, entre uns altres.

Els membres d'este grup residien a Romania i es desplaçaven a Espanya de manera habitual per a obrir comptes a nom de ciutadans espanyols als quals havien usurpat la identitat, per a rebre els diners de les estafes, fins al moment han sigut localitzades més de 630. A més, es feien amb targetes de telèfon amb numeració espanyola. Posteriorment, ja des de Romania, realitzaven les estafes.

Més de 200 denúncies a Espanya

Les víctimes eren majoritàriament espanyoles –de moment hi ha més de 200 denúncies solament en Policia Nacional-, encara que s'està analitzant el material intervenut i s'han localitzat, a través d'Europol, víctimes en diferents països europeus com Polònia o França.

Han sigut detingudes nou persones i altres nou han sigut identificades com a autors de delictes d'organització criminal, estafa i blanqueig de capitals. A més, s'han practicat 22 entrades i registres, tots ells a Romania, en els quals s'han recuperat 135 mòbils, 29 ordinadors portàtils, 23 USB,  326 targetes SIM, més de 174.000 euros en efectiu i or.