En col·laboració amb les autoritats marroquines, a través de la Direcció general de Seguretat Nacional (DGSN)

La Policia Nacional desmantella una organització dedicada al trànsit de drogues des de Marroc para la seua venda a Espanya

Els arrestats van preparar un doble fons en una furgoneta per a camuflar 250 quilos d'haixix i així transportar-ho, via ferri, des de Marroc a Espanya

Han sigut detingudes sis persones en la província d'Alacant i s'ha confiscat la droga quan el vehicle circulava per l'Alfàs del Pi (Alacant)

23/02/24

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb les autoritats marroquines a través de la Direcció general de Seguretat (DGSN), han desmantellat una organització dedicada, presumptament, al trànsit de drogues des de Marroc para la seua venda a Espanya i la resta d'Europa. En esta operació s'ha detingut a sis persones en la província d'Alacant i s'han aprehendido 250 quilograms d'haixix que havien sigut transportats des de Marroc en una furgoneta habilitada per a camuflar la droga.

L'operació es va iniciar a principis de 2023.  Els agents van detectar l'existència d'una organització internacional dedicada a la importació al nostre país de grans partides d'estupefaent des de Marroc. Els investigadors van esbrinar que un dels membres de la xarxa estava encarregant-se, personalment, d'organitzar un transport de droga amb destinació a Espanya.

En el mes de setembre, els investigadors van detectar que este home havia realitzat diversos viatges a Melilla i a Marroc per a entrevistar-se amb proveïdors de droga en eixe país. Una vegada tancat este acord, l'organització va començar amb els preparatius per al transport, buscant el finançament necessari per a posar en marxa la importació de la droga.

Per a realitzar el transport, els arrestats van adquirir una furgoneta per a desplaçar-se al país africà i viatjar amb la droga en el seu interior. Per a açò, van preparar un ampli buit en el qual amagar l'estupefaent i així evitar que poguera ser localitzada en el cas d'una possible inspecció policial. Si l'operació tenia èxit, utilitzarien esta fórmula per a futurs transports.

En eixe moment els agents de la Policia Nacional van sol·licitar col·laboració a les autoritats marroquines a través de la Direcció general de Seguretat Nacional (DGSN).

 

Ferri en una furgoneta des de Nador (Marroc) a Almeria

 

En el mes de desembre, quan ja tenien la furgoneta preparada, un dels detinguts es va desplaçar amb el vehicle fins a la Ciutat Autònoma de Melilla. Allí ho va estacionar i va tornar de nou a Alacant, a l'espera de rebre confirmació per part dels proveïdors que la droga estava llista per a ser transportada. Un mes després, quan els van informar que l'estupefaent ja podia ser arreplegat, el membre de la xarxa va viatjar de nou a Melilla per a conduir la furgoneta a territori marroquí, on l'entregaria a un altre membre de l'organització encarregat de carregar la mateixa amb estupefaent. Esta càrrega es va demorar unes setmanes més, moment aprofitat pels membres de la xarxa per a anar ultimant els detalls.

En el mes de febrer, es va fer el trasllat de la droga amb la furgoneta muntada en un ferri, des de Nador (Marroc) fins a Almeria. En eixe moment es va establir un dispositiu policial per a seguir al vehicle que va acabar a l'Alfàs del Pi (Alacant), on es va detindre al conductor i es van intervendre els 250 quilos d'haixix que anaven ocults en el seu interior. Posteriorment, els agents van detindre als altres cinc integrants de l'organització i es van realitzar quatre registres domiciliaris, en els quals es van intervendre una pistola i un revòlver, a més de múltiple munició de diferents calibres.