Dins del Pla Canàries per a renovar la flota en l'arxipèlag

El director general de la Policia presenta 174 nous vehicles policials que prestaran servici a Canàries

81 dels vehicles són tipus SUV híbrids enchufables amb etiqueta ZERO destinats al patrullaje i adquirits amb fons europeus per un import de 3.233.325 euros dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Per a les unitats uniformades se sumen 30 vehicles SUV tipus ZETA amb motor microhíbrido i etiqueta RESSÒ, que han suposat una inversió de 953.016,90 euros

A més s'incorporen a la flota 63 vehicles destinats a altres servicis, que han sigut finançats cent per cent amb càrrec als fons europeus del PRTR per un import d'1.940.085 euros

Tots els vehicles destinats al patrullaje compten amb un sistema de càmeres que permetrà visualitzar i gravar l'espai destinat al trasllat de detinguts i l'exterior de l'habitacle

Francisco Partisc ha estat acompanyat pel Director Adjunt Operatiu, el Subdirector General de Logística, la Cap de la Divisió Econòmica i Tècnica i el Cap Superior de Policia de Canàries entre altres autoritats

Vehicle amb logo 200

06/02/24

Francisco Pardo Piqueras ha presentat a Las Palmas de Gran Canària 174 nous vehicles policials que prestaran servici en l'arxipèlag, dins del Pla Canàries per a renovar la flota automobilística en les illes.

Els vehicles destinats a prestar servici en les unitats de seguretat ciutadana i estaran dotats amb càmeres de seguretat que permetran visualitzar i gravar tant l'espai reservat per al trasllat de detinguts com l'exterior de l'habitacle.

81 d'ells són SUV híbrids enchufables amb etiqueta ZERO, que han sigut finançats al cent per cent amb fons europeus per un import de 3.233.325 euros dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Les altres 30 unitats uniformades són vehicles microhíbridos amb etiqueta RESSÒ que han suposat una inversió de 953.016,90 euros a càrrec de la Direcció general de la Policia.

La resta de la renovació de la flota la integren 63 turismes destinats a altres servicis policials i també han sigut finançats íntegrament per fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per 1.940.085 euros.

Amb la incorporació d'esta nova flota, són 199 els nous vehicles que s'han incorporat en la Prefectura Superior de Policia de Canàries des del passat mes d'octubre, 111 són vehicles ZETA radie-patrulles, amb el que la flota de vehicles Z de la Prefectura Superior quedarà finalment amb un total de 159, la qual cosa suposa un increment de més del 55 per cent. A més, dones estos 159 vehicles, 136 són nous, la qual cosa representa un 85,5 per cent.

En la seua intervenció el director general de la Policia, ha destacat que “la renovació de la nostra flota de vehicles per a ser més eficaços en el nostre treball i complir millor la nostra missió, és una de les nostres prioritats i ho fem amb criteris de sostenibilitat, de modernitat i de compromís amb altres preocupacions socials més enllà de la seguretat”.

Durant la presentació, Francisco Pardo, ha estat acompanyat per Director Adjunt Operatiu, el Subdirector General de Logística, la Cap de la Divisió Econòmica i Tècnica i el Cap Superior de Policia de Canàries, entre altres autoritats.