Detingut “El Pastilla” en una estació de tren de la localitat alemanya de Leipzig

Un equip de treball multidisciplinari de la Policia Nacional va portar als investigadors fins al lloc on s'ocultava l'escapolit

Els investigadors de la Secció de Localització de Fugitius de la Policia Nacional tenien oberta una investigació a través de la Xarxa ENFAST que li situava en territori alemany

Li havien seguit la pista en la ciutat de Montepellier i s'havia creat un equip conjunt de treball entre diferents unitats de Policia Judicial de tot el territori nacional

26/01/24

Un equip de treball multidisciplinari de la Policia Nacional va portar als investigadors fins al lloc on s'ocultava “El Pastilla”, detingut ahir a la vesprada en la localitat alemanya de Leipzig. Els investigadors de la Secció de Localització de Fugitius tenien oberta una investigació a través de la Xarxa ENFAST que li situava en territori alemany.

Després d'un intens intercanvi d'informació en l'àmbit de la cooperació policial internacional i servint-se del suport operatiu que brinda la xarxa ENFAST per a casos de fugitius greus i urgents, es va articular en l'àmbit internacional la investigació per a la localització i detenció de l'escapolit conegut com ‘'El Pastilla''.

En l'àmbit nacional es va articular un equip de treball conjunt amb UDYCO-Ceuta, UDYCO-Algesires i GRECO Camp de Gibraltar, per si el fugitiu poguera trobar-se en territori nacional, amb la col·laboració de l'Oficina SIRENE de la Divisió de Cooperació Internacional.

L'anàlisi que van fer els investigadors amb l'anàlisi de la fugida i l'itinerari seguit pel fugitiu després de l'evasió del centre penitenciari, va permetre obrir una línia internacional d'investigació pel possible parador del pròfug en la ciutat de Montpeller. Esta línia d'investigació va permetre contactar amb FAST  França amb qui es van iniciar labors de comprovació sobre una possible estada en el país gal.

La investigació va derivar no obstant açò cap a Alemanya on en col·laboració amb FAST-Alemanya de la BKA, es va captar informació que “El Pastilla” es trobava acollit per una família en Colònia.

Una persona similar al fugitiu va arribar a ser visualitzada per una càmera de circuit tancat de televisió en les proximitats del domicili però no hi havia certesa de la seua identitat. Després de realització de comprovacions d'acare facial contra ABIS amb la Comissaria General de Policia Científica-Grup de Fisonòmics es va obtindre la comprovació positiva que es tractava del fugitiu.

Per açò, es va sol·licitar dels homòlegs de fugitius a Alemanya màxima atenció als possibles moviments d'esta persona i entorn, establint-se una alerta sobre el mateix que va portar a la seua detenció en la vesprada d'ahir en les proximitats de l'estació de Leipzig. Quan va ser detectat no va poder ser identificat, comprovant-se que es tractava del mateix en realitzar l'acare dactilar.