Comptarà amb un àrea d'atenció als sol·licitants d'asil, menjador, condícies i zona de descans

Habilitada una nova sala a Barajas per a atendre als sol·licitants de protecció internacional

Esta quarta sala se suma a les tres ja existents i permetrà millorar les condicions d'estada mentre es resolen les sol·licituds

La neteja de les instal·lacions ha sigut assumida per la Direcció general de la Policia, que ha ampliat el contracte amb l'empresa que fins ara li prestava este servici en les seues dependències

25/01/24

AENA i el Ministeri de l'Interior han habilitat una nova sala per a atendre als sol·licitants de protecció internacional en l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas. Un nou espai que està sent condicionat de manera urgent per la Policia Nacional, que ha adquirit lliteres i divers material per a la seua entrada en funcionament. La sala comptarà amb un àrea d'atenció als sol·licitants d'asil, menjador, condícies i una zona de descans. El Ministeri de l'Interior ha agraït a AENA la seua col·laboració per la cessió d'este nou espai assistencial, que se sumisca als tres ja existents en l'aeroport madrileny, i millorarà les condicions d'estada mentre es tramiten les sol·licituds.

Esta quarta sala, de 250 metros quadrats, se suma a les tres amb les quals explica actualment l'aeroport: una en la Terminal 1, amb 796,77 metros quadrats, dotada de sis banys; una altra en la Terminal 2, amb 110 metros quadrats de superfície, proveïda de dos lavabos; i una tercera en la Terminal 4 Satèl·lit que compta amb una superfície de 160,91 metros quadrats i quatre cambres de bany.

 

Neteja de les instal·lacions

 

La neteja de les instal·lacions ha sigut assumida per la Direcció general de la Policia, a través de l'empresa que fins ara li prestava este servici en les seues dependències. Fins hui s'han realitzat diferents desinfeccions en les sales ja habilitades i s'està realitzant una neteja integral en la nova ubicació.

 

Reforç d'agents

 

La Policia Nacional, per a agilitzar els tràmits de sol·licitud de protecció internacional, ha reforçat el nombre de policies dedicats a la realització d'entrevistes en el lloc fronterer amb agents de la Comissaria General d'Estrangeria  i Fronteres i de la Brigada Provincial de Madrid. En total hi ha 54 agents distribuïts en torns que presten servici tots els dies de la setmana. El servici de seguretat s'ha vist igualment reforçat.