Després de sis mesos d'investigacions

La Policia Nacional desarticula una organització criminal dedicada a l'extorsió d'empresaris i directius

Després de la denúncia de l'ex-directiu d'un club de futbol s'ha detingut a cinc persones presumptament implicades, un d'ells conegut pels agents per la seua participació en fets similars i per la seua perillositat

En els dos registres practicats s'han intervenut inhibidors de freqüència, balises de geolocalització, dos armes de foc, armes blanques i 15.000 euros en efectiu entre altres efectes i documentació relacionada amb l'activitat de l'organització

08/12/23

Agents de la Policia Nacional han desarticulat a Madrid una organització criminal dedicada a l'extorsió d'empresaris i directius. Després de la denúncia de l'ex-directiu d'un club de futbol s'ha detingut a cinc persones presumptament implicades, un d'ells conegut pels agents per la seua participació en fets similars i per la seua perillositat.

La investigació es va iniciar el passat mes de juny després de rebre's una denúncia en la qual l'ex-directiu d'un club de futbol denunciava estar rebent amenaces telefòniques en les quals li sol·licitaven el pagament de 500.000 dòlars sobre la base del suposat incompliment de contracte entre el club esportiu i una promotora mexicana.

Després d'una exhaustiva investigació policial, duta a terme durant sis mesos, es va aconseguir localitzar i detindre en la Comunitat de  Madrid als autors de les amenaces telefòniques, una persona de nacionalitat argentina i una altra de nacionalitat búlgara, presumptament implicat anteriorment en fets similars. A tots dos se'ls imputa la presumpta participació en delictes d'extorsió i pertinença a organització criminal, a més, a un dels arrestats un delicte contra la seguretat vial i a l'altre, tinença il·lícita d'armes i contra la salut pública.

Durant la investigació es va obtindre informació sobre altres extorsions que presumptament s'estaven duent a terme  per tot el territori nacional a diferents empresaris i directius, en les quals es va poder comprovar que els dos arrestats es valien de la col·laboració de tercers. Una vegada identificats i localitzats la resta d'implicats –dos hòmens i una dona-es va dur a terme la seua detenció.

Sol·licitaven els cobraments en efectiu o en monedes virtuals

Els principals responsables utilitzaven empreses de cobrament de deutes baix aparença legal, no obstant açò, presumptament utilitzaven mètodes il·legals i coercitius per a pressionar a les seues víctimes, generalment empresaris i directius per a aconseguir el cobrament dels diners bé en efectiu o en monedes virtuals..

Durant la investigació s'han dut a terme  dos registres domiciliaris -en Aravaca i en Les Fregues-  en els quals s'han intervenut 15.000 euros en efectiu, ordinadors portàtils, dos armes de foc –una d'elles real i una altra simulada-, sis armes blanques, dos inhibidors de freqüència, balises de geolocalització, microcámaras, 14 telèfons mòbils, dos vehicles, rellotges d'alta gamma, gran quantitat d'anabolizantes i documentació relacionada amb la investigació.