Confiscades 37.000 plantes en cinc punts de cultiu a Barcelona

La Policia Nacional desmantella una plantació de marihuana instal·lada en un club d'alternació abandonada

Han sigut detingudes 13 persones, integrants d'una organització criminal d'origen serbi, i s'han dut a terme sis registres en cinc municipis de la província en els quals, a més de les plantes, s'han intervenut 25 quilograms de cogollos i 32.000 euros

Situaven les plantacions en urbanitzacions allunyades de nuclis urbans i havien instal·lat la major d'elles en un club d'alternació abandonada que havia sigut bunkerizado

A més de traficar a nivell internacional amb l'estupefaent, es dedicaven a subministrar plantes “babies” a diferents grow shops de Barcelona

07/12/23

Agents de la Policia Nacional, amb la col·laboració de les autoritats sèrbies, han desarticulat a Barcelona una organització criminal d'origen serbi presumptament dedicada al trànsit internacional d'estupefaents i han desmantellat cinc plantacions de marihuana en les quals s'han intervenut més de 37.000 plantes.

Han sigut detingudes 13 persones i s'han dut a terme sis registres en sis municipis de la província en els quals a més s'han intervenut 25 quilograms de cogollos de marihuana i 32.000 euros en efectiu. Situaven les plantacions en urbanitzacions allunyades de nuclis urbans i havien instal·lat la major d'elles en un club d'alternació abandonada que prèviament havien bunkerizado. A més de traficar amb l'estupefaent a nivell internacional, es dedicaven a subministrar plantes “babies” a diferents grow shops de Barcelona.

La investigació es va iniciar al gener de 2023 fruit de l'intercanvi d'informació a través dels canals de cooperació internacional existents amb les autoritats policials de Sèrbia, sobre una organització criminal liderada per un ciutadà d'origen serbi que estaria assentat a Espanya i que, de forma molt activa, hauria estat relacionat durant els últims anys amb diferents individus de la seua mateixa nacionalitat que integrarien organitzacions criminals assentades a Catalunya dedicades al trànsit internacional d'estupefaents.

Una vegada que els investigadors van localitzar i van identificar a tots els integrants de l'organització, van descobrir que s'encarregaven de gestionar l'explotació de diversos cultius de marihuana en diferents punts de la província de Barcelona.

L'organització s'estructurava de forma piramidal, amb una clara distribució de funcions conegudes i desenvolupades per tots els seus membres de manera coordinada i subordinada, amb plena discreció en les seues comunicacions per a garantir la seua seguretat.

Subministraven esqueixos a grow shops

A més es va poder determinar que esta organització criminal, no solament es dedicava al trànsit internacional d'estupefaents, sinó que presumptament subministrava plantes de marihuana de les denominades “babies” diferents grow shops de la província de Barcelona.

Durant l'operació s'han dut a terme sis entrades i registres en la província de Barcelona, desmantellant cinc plantacions i intervenent 37.000 entre les 5 plantacions desmantellades. A més, s'han intervenut 25 kg de cogollos, prop de 32.000 euros en efectiu, 3 telèfons mòbils i un vehicle entre altres efectes.

En un d'estos registres l'organització hauria condicionat un antic club d'alternació, amb aparença d'abandó, en el qual havia segellat tots els accessos amb la finalitat de passar inadvertit a l'acció policial i així salvaguardar la producció de la plantació de major grandària.

Com a resultat de la investigació es va aconseguir detindre a 13 integrants de l'organització, dels quins sis han ingressat a la presó.