En la província de Toledo

La Policia Nacional desmantella un taller artesanal on es transformaven armes simulades o de fogueig en aptes per al foc real

Detenidas ocho personas –tres en España y cinco en Francia- y, además del taller de manipulación de armas, se han desmantelado dos plantaciones indoor de marihuana e intervenidos 34 kilos de heroína, 80 kilos de resina de hachís, 1.000 kilos de hachís

Los agentes localizaron ocho armas cortas –originales y modificadas- aptas para el disparo, multitud de armas detonadores y de airsoft así como piezas y moldes de piezas balísticas

25/11/23

La Policia Nacional i l'Oficina Antidrogas de França (OFAST) han detingut a huit persones (tres a Espanya i cinc a França) pertanyents a una organització criminal que es dedicava presumptament al transport de droga fins a França i a la transformació d'armes. S'ha desmantellat un taller de manipulació d'armes, dos plantacions indoor de marihuana i s'han intervenut 34 quilos d'heroïna, 80 quilos de resina d'haixix, 1.000 quilos d'haixix, huit armes de foc i motles de peces balístiques. Les substancies estupefaents eren subministrades per un clan familiar assentat en la província de Toledo, que a més manipulava armes simulades o de fogueig perquè anaren aptes per al tret amb foc real.

La investigació es va iniciar el passat mes d'abril quan la Conselleria d'Interior de l'Ambaixada de França a Madrid, a través de l'Oficina Antidrogas de França (OFAST), va informar a la Policia Nacional de l'existència d'un grup criminal, assentat principalment en la ciutat d'Orleans, que s'estaria proveint d'estupefaents a través de xarxes de narcotraficants espanyols.

Els agents van tindre coneixement que un dels investigats s'havia desplaçat fins a la localitat toledana de Yuncos amb la intenció d'adquirir una partida de droga per a posteriorment distribuir-la a França.
Així, una vegada adquirida la droga, el comboi que la transportava va ser intervenut en la localitat de Perpignan (França) per les autoritats d'este país, produint-se la detenció de quatre persones i la confiscació de 80 quilos de resina de cànnabis. Arran d'esta intervenció, es van dur a terme en el país francés diversos registres que van culminar amb la detenció del principal responsable del comboi i la intervenció de 36 quilograms d'heroïna.

Com a conseqüència de la investigació duta a terme a Espanya, els agents van confirmar que esta droga va ser proveïda per un clan familiar assentat en el municipi de Yuncos (Toledo), on tenien establida la seua base d'operacions en una vivenda situada als afores del municipi.

Cultius indoor de marihuana i un taller de modificació d'armes

Després de la vigilància i seguiment dels membres d'este clan, es va dur a terme la detenció de tres persones i un registre domiciliari on es van intervendre dos cultius indoor de marihuana d'1.314 plantes i 1.000 quilograms d'haixix. Els detinguts processaven estes substàncies per a modificar-les i fer-les passar per un estupefaent de major qualitat i poder així augmentar el seu preu de mercat.

A més, en l'interior de la vivenda es va localitzar un taller amb tot el necessari per a la fabricació i modificació de peces d'armes de foc que el líder d'este clan utilitzava per a rehabilitar armes inutilitzades, simulades o de fogueig, que una vegada manipulades quedaven aptes per al tret amb foc real.

En el domicili van ser localitzades també huit armes curtes (originals i modificades) hàbils per al tret, així com multitud d'armes detonadoras i d'airsoft, juntament amb nombroses peces, elements balístics i innombrable munició de diferents tipus de calibre. Durant el registre es van intervendre prop de 30.000 euros en metàl·lic i es va aconseguir recuperar una furgoneta que figurava com robada.