Operació contra el terrorisme yihadista

La Policia Nacional deté a un presumpte yihadista acusat de difondre material violent en xarxes

El detingut s'hi havia acte radicalitzat en xarxes socials on consumia i difonia contingut violent pro DAESH

Arrestat en Níjar (Almeria), ha sigut posat a la disposició del titular del Jutjat Central d'Instrucció número u de l'Audiència Nacional, qui ha decretat el seu ingrés a la presó

23/11/23

Agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional, en col·laboració amb les Brigades Provincials d'Informació d'Almeria i Tenerife, han detingut en Níjar (Almeria) a una persona per la seua presumpta relació amb delictes d'autoadoctrinamiento i enaltiment terrorista.

Segons la investigació, el detingut havia iniciat un procés de radicalització des de les xarxes socials, on accedia de manera continuada a material audiovisual adoctrinador i adiestrador de DAESH així com a un altre contingut relacionat altament violent. El detingut no solament consumia este material sinó que, posteriorment, ho difonia de forma massiva a través dels seus perfils.

En la vesprada del passat dilluns els agents van procedir a la seua detenció i al registre del seu domicili, on es va intervendre diferent material informàtic i telefònic que està sent analitzat.

A l'agost de l'any passat clos investigadors van tindre coneixement de l'existència d'una persona que, assentada a Almeria i a través de xarxes socials, consumia de manera profusa links, vídeos i imatges amb un alt contingut de violència explícita de l'organització terrorista DAESH. Fins i tot es va poder comprovar que va arribar a participar de forma activa en els mateixos, duent a terme publicacions i compartint recursos multimèdia de caràcter yihadista.

El detingut ha sigut posat a disposició judicial este dijous, declarant davant el titular del Jutjat Central d'Instrucció número u de l'Audiència Nacional, qui ha decretat el seu ingrés a la presó preventiva.