A Abanilla (Múrcia)

La Policia Nacional deté al líder espiritual d'una comunitat que subministrava “mercuri purificat” als seus adeptes

S'ha registrat el complex que ocupava la comunitat, de més de 100.000 metros quadrats, format per multitud de cases cova, alberg, magatzems, temples, búnkeres i laboratoris clandestins i s'han intervenut quasi 200 kg de mercuri, material amb el qual el detingut estaria practicant l'alquímia per a crear elixirs energizantes

El líder, acte denominat «Transcendència Total», presidia les cerimònies i retirs on subministraven substàncies que poden causar greus danys per a la salut i després de ser posat a la disposició de l'Autoritat Judicial es va decretar el seu ingrés a la presó

Durant les seues pràctiques d'alquímia, l'arrestat estaria abocant i emmagatzemant irregularment les deixalles, suposant un greu risc per al medi ambient

Gràcies a la col·laboració ciutadana, a través del correu sectasdestructivas@policia.es es va posar en coneixement dels investigadors les sospites sobre estos fets

22/11/23

Agents de la Policia Nacional han detingut en Albanilla (Múrcia) al líder d'una comunitat d'índole espiritual que presidia una Fundació creada per a organitzar retirs i altres activitats; el qual presumptament, utilitzant diferents tècniques de manipulació coercitiva, entre les quals es trobava el subministrament de substàncies psicoactivas perilloses per a la salut, pretenia manipular les voluntats dels seus seguidors amb finalitats econòmiques i de poder.

Esta complexa operació coordinada per la Comissaria General d'Informació i desenvolupada per la Brigada Provincial d'Informació de Múrcia, ha requerit la col·laboració d'altres unitats policials com la Unitat Aèria de la Policia Nacional, Grup Operatiu d'Intervencions Tècniques, Guies Canins, Unitat de Prevenció i Reacció, Policia Científica i el Servici d'Anàlisi de la Conducta. A més, l'operatiu ha comptat amb el suport de l'Organisme Estatal d'Inspecció de Treball i Seguretat Social, Conselleria de Medi ambient i Conselleria de Salut, les dos de la Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia, Consorci de Bombers de Múrcia, Policia Local d'Abanilla i d'Abarán (Múrcia). Tot açò baix la direcció del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número Tres de Cieza (Múrcia).

La comunitat espiritual, que s'havia establit fa aproximadament 15 anys en la localitat d'Abanilla (Múrcia), comptava amb una àmplia finca d'aproximadament 100.000 m2, en que el seu interior hi havia multitud de cases cova, alberg, magatzems, temples, búnkeres i laboratoris. El detingut passava la major part de l'any en una de les coves on es trobaven els laboratoris en els quals practicava l'alquímia. El líder del grup juntament amb els adeptes més pròxims eren els encàrrecs de dirigir i organitzar totes les activitats de la secta.

Finançament

La Fundació es finançava amb les donacions i el pagament dels assistents a estes activitats. A més, comptava amb la col·laboració d'una mercantil administrada pels encartats on elaboraven «elixirs», en una nau situada a Lorquí (Múrcia), que després es distribuïen en herbolarios, es venien en la Fundació o fins i tot online. El líder que s'acte denominava «Transcendència Total» era reconegut com sanador, guia espiritual i mestre, el qual, baix finalitats humanitàries i socials, aconseguia que els seus adeptes treballaren i realitzaren aportacions econòmiques per a la seua Fundació, augmentant en relativament poc temps el seu patrimoni. Els més acérrimos seguidors del líder residien en cases cova situades entorn de/entorn de la casa del mestre, exercint diferents tasques i funcions segons les necessitats personals d'est o de la Fundació (administració, gestió de xarxes socials, jardineria, manteniment, formació, etc.), sense complir els requisits legals, a més de realitzar llargues jornades de treball.

Mercuri purificat

Segons els investigadors, el detingut pretenia elaborar una substància anomenada «mercuri purificat», utilitzant tècniques d'alquímia ja que pel que sembla podria tindre efectes energizantes i vitalizadores. Este procés era realitzat pels adeptes, els quals van començar a manifestar diferent sintomatologia originada per la neurotoxicidad del mercuri. A més, els residus d'estes pràctiques s'haurien depositat en una fossa sèptica dins de la comunitat, la qual cosa seria altament tòxic per al medi ambient.

Així mateix, durant les cerimònies realitzades en la Fundació es distribuirien diferents classes de psicoactivos perjudicials per a salut i dels efectes de la qual presumptament es valdria «Transcendència Total» per a aconseguir sotmetre la voluntat dels consumidors.

El líder o mestre, passava llargues temporades tancat en la seua casa cova acompanyat de diverses dones, les quals li assistien i realitzaven les tasques que este disposava. La devoció a la figura del líder era tal, que aquestes persones haurien abandonat totalment la relació amb el seu cercle familiar i social per a entregar-se fidelment a les decisions d'est, les quals són denominades «renunciantes». Fins i tot, igual que el seu mestre, mantenien «vot de silenci» durant llargs períodes de temps.

Els agents van practicar divendres passat, de forma simultània dos registres, un en la finca d'Abanilla (Múrcia) on residia el líder i al voltant de 10 seguidors d'est; i un altre en una nau situada en un polígon industrial de Lorquí (Múrcia), on s'elaboraven «elixirs» que després es comercialitzaven. Fruit d'estos registres s'han intervenut 90.000 euros en metàl·lic, un revòlver, 19 kg de marihuana, múltiples substàncies per a la pràctica de l'alquímia com el mercuri, així com documents sobre l'experimentació amb estes substàncies perilloses i divers material pseudo religiós i esotèric.

Un zulo amb 180 quilograms de mercuri

Prèviament a este dispositiu policial, els investigadors van aconseguir identificar a Abarán (Múrcia) el lloc exacte on el detingut havia construït un zulo per a emmagatzemar clandestinament180 quilograms de mercuri i cinabri, entre altres substàncies.

El detingut, després de passar a disposició judicial com a presumpte responsable de delictes contra la salut pública, contra el medi ambient, contra els drets dels treballadors, contra la integritat moral i associació il·lícita, va ingressar a la presó provisional.

Per la seua part, donades les irregularitats oposades, els servicis inspectors de la Conselleria de Salut Pública de Múrcia, han clausurat la referida nau del polígon industrial de Lorquí (Múrcia).