Els arrests s'han dut a terme a Dinamarca

Detinguts cinc membres d'una organització que enviava droga des de Màlaga fins a Dinamarca

El líder de esta red criminal era a su vez miembro de la banda motera ‘Bandidos’ y coordinaba la introducción de la droga en España y su posterior envío a Dinamarca

En los registros llevados a cabo en ambos países se pudieron intervenir 70.000 euros en efectivo, un arma de fuego, pequeñas cantidades de sustancias estupefacientes así como diverso material informático y documentos relacionados con la actividad delictiva

07/11/23

Agents de la Policia Nacional en col·laboració amb les autoritats daneses i coordinats per EUROPOL juntament amb el suport de la xarxa EMPACT, han detingut a cinc membres d'una organització criminal que enviava droga des de la costa malaguenya fins a Dinamarca. El líder d'esta xarxa era al seu torn membre de la banda motera ‘Bandits’. En els registres duts a terme entre Espanya i Dinamarca es va poder intervendre 70.000 euros en efectiu, un arma de foc, petit quantitats de substància estupefaent així com divers material informàtic i documentació relacionada amb l'activitat delictiva.

Des de finals de 2022 la Policia Nacional al costat de la Policia de Dinamarca buscaven indicis contra una organització criminal d'origen danés que es dedicava a l'enviament d'haixix des de la costa malaguenya fins a l'àrea de Copenhaguen (Dinamarca).

D'esta manera es va poder comprovar la presència en territori espanyol del líder d'esta organització, que al seu torn era membre de la banda motera ‘Bandits'. Este era l'encarregat de supervisar i finançar la compra d'haixix i a més, organitzava la seua introducció a Espanya i el seu posterior enviament fins a Dinamarca per a ser distribuïda en este país per altres membres de la xarxa criminal baix la supervisió del seu propi fill.

Durant les perquisicions dutes a terme els agents van poder acreditar que l'organització hauria introduït almenys 800 quilograms d'haixix a Dinamarca.

Fruit d'esta investigació van aconseguir detindre al líder de la xarxa, així com al seu fill i altres tres integrants més de l'organització. Durant els registres efectuats a Dinamarca s'ha intervenut 70.000 euros en efectiu, un arma de foc i petit quantitats de substància estupefaent. A Espanya es va realitzar un registre en una vivenda de la localitat de Marbella, propietat del líder, on es va intervendre divers material informàtic i documentació relacionada amb l'activitat delictiva.

Investigacions cofinançades per la Unió Europea

Les investigacions s'han dut a terme per agents de la Policia Nacional en el marc de la col·laboració que mantenen els Estats membres de la Unió Europea, les agències i altres socis de la UE, que col·laboren estretament per a fer front a les principals amenaces delictives mitjançant accions operatives conjuntes concebudes per a desarticular les xarxes delictives, les seues estructures i els seus models de negoci. Estes investigacions compten amb el cofinançament de la Unió Europea dins del suport que es dona als Estats membres per a combatre la criminalitat en camps com el trànsit de cànnabis, heroïna i cocaïna entre altres matèries.