Operació Splendor

La Policia Nacional deté a quatre persones acusades de pretendre sabotejar La Volta al seu pas per la província de Lleida

Els arrestats van ser sorpresos quan tractaven d'activar un mecanisme amb el qual pretenien vessar uns 400 litres de líquid, similar a l'oli de motor, sobre la carretera al pas de l'escamot ciclista durant l'etapa del dilluns, 28 d'agost, entre les localitats de Suria (Barcelona) i Arinsal (Andorra)

29/08/23

Agents de la Policia Nacional van detindre este dissabte a quatre persones que van ser sorpreses quan, presumptament, pretenien sabotejar La Tornada Ciclista a Espanya 2023 al seu pas per la comarca ilerdenca del Solsonès

En concret, els agents van sorprendre als detinguts en una zona boscosa de la comarca ilerdenca del Solsonès en el moment en el qual disposaven a activar un enginy amb el qual es vessarien centenars de litres de líquid al pas de l'escamot de la Tornada Ciclista a Espanya 2023 en la seua etapa d'este dilluns, 28 d'agost, entre les localitats de Suria (Barcelona) i Arinsal (Andorra).

L'artifici estava format per dos bidons, d'una capacitat de 200 litres cadascun, així com un dispositiu d'activació amb una electrovàlvula i un temporitzador. El mecanisme estava amagat entre la vegetació, inclosa la mànega que anava a abocar el líquid i que s'estenia fins a la citada carretera, dificultant la seua detecció. El líquid localitzat, similar a l'oli de motor, està pendent d'anàlisi per part d'especialistes de Policia Científica per a determinar la seua composició final.

La investigació ha sigut desenvolupada per agents de la Comissaria General d'Informació i la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona, baix la direcció del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Solsona (Lleida). En l'operatiu final han participat, a més, especialistes de la Comissaria General de Policia Científica i de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya.

Els agents han constatat que els arrestats adoptaven nombroses mesures de seguretat per a evitar la seua detecció i vigilància. En el moment de la seua detenció cap portava telèfon mòbil i havien utilitzat senderes secundàries –de complexa transitabilidad- per a arribar fins al punt on havien instal·lat el mecanisme.

Els detinguts van ser posats este dilluns a la disposició de la titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Solsona (Lleida). Les actuacions han sigut declarades secretes i als arrestats se'ls imputen els delictes de pertinença a grup criminal, desordes públics, contra la seguretat vial i contra el medi ambient.