Tenia en vigor un Orde Europeu de Detenció i Extradició

La Policia Nacional deté a Madrid a un fugitiu extremadament violent buscat a Itàlia per trànsit de drogues

El detingut va organitzar, al costat d'una altra persona, la venda de tres quilograms de cocaïna en un hotel de la ciutat italiana de Càller on, en el moment de la transacció, van crivellar als compradors causant-los greus ferides

També se li imputa blanqueig de capitals i, al costat d'ell, va ser detinguda la seua parella a qui se li acusa d'un delicte de falsedat documental

La detenció es va dur a terme ahir en ple centre de Madrid i a plena llum del dia, concretament en el carrer Gran Via, per un dispositiu de la Policia Nacional coordinat per al seu seguiment i arrest

25/07/23

Agents de la Policia Nacional van detindre ahir en ple centre de Madrid, en una operació conjunta amb la Polizia vaig donar Stato d'Itàlia, a un fugitiu al que li constava un Orde Europeu de Detenció i Extradició interposada per les autoritats italianes per presumptes delictes de trànsit de drogues i blanqueig de capitals. Es tracta d'una persona extremadament violenta i que en altres ocasions havia utilitzat armes de foc. També ha sigut detinguda la seua parella sentimental, a qui se li acusa de falsedat documental.

Les investigacions van començar durant el passat mes de juny, quan l'equip especialitzat de cerca de fugitius a Itàlia, part de la xarxa ENFAST (Xarxa Europea d'Equips de Cerca Activa de Fugitius), va informar a la Policia Nacional d'Espanya sobre dos perillosos criminals que havien evitat la seua detenció en una operació policial en la qual es va detindre a 25 persones en el país transalpí, havent fugit del territori italià.

Allí, la Polizia vaig donar Stato va desarticular una potent organització dedicada presumptament al trànsit de drogues i al blanqueig de capitals. Els seus membres eren persones extremadament violentes, els qui recorrien habitualment a l'ús d'armes de foc tant per a ajustar comptes amb altres bandes com per a robar estupefaents a les mateixes, modalitat delictiva coneguda com a “bolcada”.

En el marc de la investigació, els agents italians van constatar que els dos fugits havien organitzat la venda de tres quilograms de cocaïna en un hotel de la ciutat italiana de Càller, els qui, en el moment de la transacció, van crivellar als compradors causant-los greus ferides. Seguidament abandonant amb tranquil·litat l'hotel, després d'apoderar-se tant de l'estupefaent com dels diners dels compradors.

Els investigadors d'ENFAST Itàlia, després de la pista d'estos dos delinqüents, van aconseguir indicis que apuntaven al fet que un d'ells podria trobar-se ocult a Espanya, treballant conjuntament amb la Policia Nacional espanyola per a tractar de localitzar el lloc en el qual s'amagava.

Esta labor es va complicar de forma considerable al principi, ja que l'escapolit parlava diversos idiomes de forma fluïda i feia ús de múltiples documents falsos de diverses nacionalitats.

Les investigacions de la Policia Nacional revelen el seu parador

Després de diverses gestions en les províncies d'Alacant, Barcelona i Màlaga, a mitjan juliol es va produir un avanç important quant al seu parador, sent localitzat finalment en un cèntric hotel de Madrid al costat de la seua parella sentimental. Tots dos usaven documentació espanyola.

Durant el dia d'ahir es va establir un dispositiu de detenció entorn de/entorn de l'hotel, a l'espera de l'eixida de tots dos. Sobre les 12 hores del migdia van eixir acompanyats de les seues mascotes i, en eixe moment, el fugitiu va ser abordat per cinc funcionaris, extremant les mesures de seguretat davant la perillositat del subjecte.

En identificar-se els agents, el fugitiu va fer amago de fugir, la qual cosa va obligar als policies a reduir-li, produint-se un fort forcejament en el qual van resultar ferits dos dels agents amb contusions i erosions lleus, ja que el detingut no va parar de regirar-se i de llançar patades, fins i tot en l'interior del vehicle, fins que finalment va ser traslladat a dependències policials.

Entre els objectes que portava la parella, els agents van intervendre 3.800 euros en efectiu, tres telèfons, un passaport dominicà i un permís de conduir espanyol, tots dos falsificats amb la fotografia del fugitiu, i diferents filiacions, així com un document nacional d'identitat espanyol, també falsificat, amb la fotografia de la seua parella. Tots dos documents eren falsificacions d'alta qualitat. Per estos fets, es va detindre també a la dona, a qui se li imputa un delicte de falsedat documental.