Va succeir a Madrid

La Policia Nacional desmantella un grup criminal vinculat als Dominican Don´t Play i dedicat al trànsit d'armes

Detingudes dos persones per la seua presumpta participació en els delictes de tinença i trànsit d'armes de foc prohibides, tinença il·lícita de municions, trànsit de substàncies estupefaents, blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal

Els agents van dur a terme quatre registres on van intervendre quatre armes de foc amb les seues municions –una d'elles amb els nombres de referència esborrats-, diners en efectiu així com diversos jupetins balístics i distintius simulats propis de les Forces i Cossos de Seguretat

Els investigadors estimen que, a més del trànsit d'armes, els arrestats realitzaven “bolcades”, sostraient béns pertanyents a altres grups o bandes rivals, simulant ser agents d'autoritat

18/07/23

Agents de la Policia Nacional han desmantellat un grup criminal a Madrid dedicat, presumptament, al trànsit d'armes i vinculat a l'activitat de grups organitzats i violents de caràcter juvenil pertanyents als Dominican Don´t Play.

L'operació s'emmarca en l'increment de l'activitat, tant preventiva com investigativa, que la Policia Nacional realitza a fi de detectar i tallar els canals il·legals de distribució il·legal d'armes de foc, així com per a interceptar els possibles depòsits d'armes ja existents en el context del funcionament criminal dels referits grups organitzats i violents de caràcter juvenil.

La investigació es va iniciar quan els investigadors, agents de la Comissaria General d'Informació i la Brigada Provincial d'Informació de Madrid, van tindre coneixement de la il·lícita activitat d'un grup criminal dedicat al depòsit i trànsit d'armes, i vinculat amb els Dominican Don´t Play.

Després de la pertinent investigació, dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 32 de Madrid, dimarts passat es va dur a terme l'explotació de l'operació mitjançant l'entrada i registre en quatre immobles de la capital –dos vivendes, un traster i un local-. Dos persones van ser detingudes per la seua presumpta participació en els delictes de tinença i trànsit il·lícit d'armes de foc prohibides i tinença il·lícita de municions; trànsit de substàncies estupefaents; blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal. A més, una dona ha sigut investigada per col·laboració amb els delictes de trànsit de substàncies estupefaents, blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal.

En els registres practicats, els agents van intervendre dos armes curtes tipus pistola - una d'elles amb els nombres de referència esborrats-, un arma llarga tipus fusell d'assalt i un arma llarga, tipus escopeta, amb els canons retallats. A més va ser localitzada gran quantitat de munició, diners en efectiu, documentació que relaciona als arrestats amb la seua pertinença als DDP´s i diverses substancies estupefaents.

Igualment, van ser intervenuts diversos efectes que vinculen als arrestats amb la comissió de “bolcades” o “caigudes” contra altres bandes rivals com a jupetins balístics, roba tàctica, còpies metàl·liques de plaques emblemes, dispositius lluminosos prioritaris o sistemes de ràdio telecomunicació, tots ells similars als quals utilitzen habitualment les Forces i Cossos de Seguretat.