Operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Detingut un presumpte yihadista a Girona

L'operació ha comptat amb la col·laboració del servici policial FBI nord-americà

27/01/23

Agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Prefectura d'Informació de la Guàrdia Civil baix la direcció del Jutjat Central d'Instrucció nº 2 i de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, han procedit en la localitat de Girona a la detenció d'un individu d'origen marroquí de nacionalitat espanyola, per la seua presumpta relació amb delictes de terrorisme.

L'investigat es trobava en un avançat procés de radicalització yihadista i comptava amb un perfil de gran violència i agressivitat.

El detingut mantenia perfils actius en diferents plataformes de xarxes socials, i accedia a la Deep Web per a afavorir els seus propòsits terroristes. D'esta manera, utilitzava internet per a mostrar el seu suport actiu en favor de l'organització terrorista DAESH, obtindre manuals amb els quals acte capacitar-se en l'ús d'armes i explosius, així com l'adquisició d'armes.

Així mateix, es va comprovar com visionava l'execució d'atemptats yihadistes a Europa. El mateix dia de la seua detenció va fer cerques de com dur a terme apunyalaments i d'atemptats efectuats amb este tipus d'armes blanques.

Durant la investigació conjunta ha destacat la cooperació internacional, on el servici nord-americà (FBI) ha exercit un rol imprescindible per a la identificació i neutralització d'este presumpte terrorista. Durant la pràctica de les diferents diligències el detingut ha mostrat la seua desconfiança i repulsa altiva cap als agents participants.

Després de la detenció, els agents van procedir amb l'execució de diversos registres associats al detingut, amb l'objecte de recopilar les evidències de les seues activitats, per a aclarir completament els fets investigats.

En el dia d'hui ha passat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció nº 2 que el seu titular ha dictat el seu ingrés a la presó.