Han estat confiscats 175 quilos de cànnabis i 31,5 d'haixix en una operació que continua oberta

La Policia Nacional desarticula en La Sagra un grup criminal dedicat a l'exportació de marihuana a països de la UE

Al verse cercado por los agentes trataron de evitar su detención disparando varias ráfagas con un subfusil

Disponían de una vivienda en Carranque (Toledo) en la que ocultaban varias armas de fuego y el dinero que obtenían con el tráfico de drogas

Desde su centro de operaciones en Illescas (Toledo) distribuían grandes cantidades de esta droga a países como Francia, Alemania y Países Bajos

Además se hallaron indicios de que los cuatro detenidos también se dedicaban a realizar "vuelcos" a otros traficantes, a los que intimidaban para robarles la mercancía haciéndose pasar por agentes policiales

Armes i Marihuana confiscats

05/08/21

La Policia Nacional ha desarticulat un grup criminal presumptament dedicat a l'exportació de marihuana a països de la Unió Europea, que disposava del seu centre d'operacions en una finca de la localitat d'Illescas (Toledo).

A més es van trobar indicis que els quatre detinguts també es dedicaven a realitzar "bolcades" a altres traficants, als quals intimidaven per robar-los la mercaderia fent-se passar per agents policials.

Els investigadors especialitzats en el tráfico d'estupefaents van començar amb l'operació "Balaguera" a la fi del passat mes d'abril, quan van descobrir indicis que un grup de persones d'origen espanyol i albanès podria estar distribuint grans quantitats de marihuana des de la zona nord de Toledo, a la comarca de la Sagra. El punt neuràlgic des del qual partia tota aquesta activitat criminal era una finca situada en la localitat d'Illescas, lloc que servia com de magatzem temporal para la substancia estupefaent que adquirien, abans d'exportar-la a països de la Unió Europea com França, Alemanya i Països Baixos.

Van abandonar una furgoneta carregada de droga en el riu Guadarrama

A la fi de maig, els agents es disposaven a interceptar una furgoneta que sortia des d'aquesta finca, però els seus dos ocupants es van donar a la fugida a bord del vehicle, abandonant-ho en el riu Guadarrama amb multitud de borses termoselladas en que el seu interior hi havia 124 quilos de marihuana i 31,5 d'haixix.

Després d'aquesta troballa, es va realitzar un registre en la finca d'Illescas, on es van confiscar altres 32'5 quilos de marihuana, 4'7 quilos d'aquesta substància ja picada, un arma curta i quatre armes llargues.

Van obrir foc amb un subfusell per evitar la seva detenció

Els policies van seguir els passos dels traficants fins a arribar a la localitat de Carranque, on disposaven d'un habitatge en la qual feien apilament dels diners que obtenien amb el tráfico de drogues. En veure's voltats pels agents, dos dels investigats van tractar de fugir a bord d'un vehicle de gran cilindrada i van obrir foc contra ells, arribant a realitzar diversos trets amb un subfusell.

Al seu domicili es van confiscar 13'5 quilograms de cogollos de marihuana ja disposats per a la seva venda, 28.635 euros, tres armes de foc -entre les quals es trobava el subfusell Uzi amb el qual van disparar als agents- i multitud de munició. A més, disposaven de dues gorres amb emblemes policials i una armilla antibalas, peces que utilitzaven per fer "bolcades" a altres traficants als quals robaven la substància fent-se passar per agents.

Els quatre integrants del grup criminal que han estat detinguts hauran de respondre per la seva suposada implicació en els delictes de temptativa d'homicidi, tráfico de drogues, pertinença a grup criminal i tinença il·lícita d'armes.

Armes i Marihuana confiscatsSubfusell confiscat