A les províncies de Soria i Segòvia

La Policia Nacional deté a un home per agredir sexualment a dones migrants a les quals atreia amb falses ofertes de treball

Una col·laboradora, que també ha estat arrestada, captava a les dones als seus països d'origen amb falses promeses de treball a canvi de 300 euros mensuals

Una de les víctimes va ser tancada al domicili del detingut i agredida sexualment en reiterades ocasions fins que va aconseguir escapar

11/10/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a les ciutats de Soria i Segòvia a dues persones, un home i una dona, per presumptament captar mitjançant falses ofertes de treball a dones migrants amb l'objectiu final de satisfer els desitjos sexuals de l'arrestat. La dona detinguda era l'encarregada de captar a les víctimes, en la seva majoria d'origen llatinoamericà, amb la promesa d'un treball a Espanya com a acompanyant d'un home, sense especificar que haurien de mantenir relacions sexuals, i pel que rebrien 300 euros mensuals i formació per accedir al mercat laboral espanyol.

La recerca es va iniciar després de la denúncia d'una dona que manifestava haver estat víctima de tracta d'éssers humans i explotació sexual per part d'un home i una dona.

Treball com a acompanyants

Les indagacions iniciades pels agents van permetre la localització de la dona a la ciutat Segòvia, des d'on captava a víctimes d'origen llatinoamericà, que vivien en estat de vulnerabilitat i precarietat econòmica als seus països d'origen, a les quals oferia la possibilitat de traslladar-se fins al nostre país per treballar com a acompanyants d'un home espanyol d'avançada edat, sense especificar les labors que haurien d'exercir. Per això rebrien 300 euros mensuals i la falsa promesa de realitzar cursos de formació amb els quals podrien accedir al mercat laboral.

Acceptada la proposta de trasllat al nostre país, els ara detinguts tramitaven tot el relacionat amb el trajecte, simulant ser un viatge de turisme, finançant les despeses necessàries per dur-ho a terme i instruint a les dones sobre com comportar-se per superar els controls fronterers.

Una vegada a Espanya les víctimes eren traslladades fins al domicili del detingut a la ciutat de Soria, moment en el qual descobrien que el veritable propòsit del seu trasllat era servir com a parella sexual a l'home, sent obligades a mantenir relacions sexuals a canvi d'una contraprestació econòmica. La vulnerabilitat i la situació irregular en les quals es trobaven les dones al nostre país eren determinants perquè acabessin accedint al sol·licitat.

Tancada i agredida sexualment

Durant la recerca els agents van tenir coneixement que una de les víctimes havia estat tancada al domicili de l'arrestat i agredida sexualment de manera reiterada fins que, aprofitant un descuit de l'individu, va aconseguir fugir.

El detingut també contactava amb dones migrants ja residents al nostre país en situació irregular a les quals oferia treball com a personal de neteja al seu domicili per poder regularitzar la seva situació a Espanya. Després de guanyar-se la seva confiança, les agredia sexualment.

Després de ser posats a la disposició de l'autoritat policial, els dos arrestats han ingressat a la presó provisional i se'ls imputen delictes de tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, contra els drets dels ciutadans estrangers i contra la llibertat sexual.

Amb la tracta no hi ha tracte

Aquesta operació s'emmarca dins del Pla de la Policia Nacional contra la Tracta d'Éssers humans amb Finalitats d'Explotació Sexual. La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'aquest tipus de delictes, no quedant reflectida la trucada en la factura telefònica.