En una localitat de la serra de Madrid

La Policia Nacional deté a quatre integrants d'un entramat criminal dedicat al tráfico internacional d'haixix

Arrestats mentre realitzaven una entrega de la substancia estupefaent, que era emmagatzemava en una finca rústica i anava a ser distribuïda cap a França i Algesires

Han estat interceptats gairebé 1200 quilos d'haixix en 30 fardells, dues armes de foc semiautomàtiques amb munició, quatre vehicles i un inhibidor de freqüències

10/10/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a quatre integrants d'una trama criminal dedicada, presumptament, al tráfico internacional d'haixix. Se'ls va detenir al moment en què es produïa l'entrega de la droga que tenien emmagatzemada en una finca rústica situada en la serra de Madrid i que anava a ser distribuïda cap a Algesires i la ciutat francesa de Lió. A més de les detencions, han estat interceptats gairebé 1.200 quilos d'haixix disposats en un total de 30 fardells, dues armes semiautomàtiques amb munició, quatre vehicles i un inhibidor de freqüències.

La recerca es va iniciar arran d'una informació que senyalitzava l'existència d'una finca rústica, situada a la província de Madrid, que estaria sent utilitzada per una organització com a lloc d'emmagatzematge i ocultació de grans quantitats d'haixix, per a la seva posterior distribució per part d'altres grups delictius a Algesires i a la ciutat francesa de Lió. La informació apuntava al fet que s'anava a produir una entrega d'estupefaent en una localització concreta que coincidiria amb la de l'esmentada finca rústica, i que a aquest lloc es desplaçarien dos vehicles per al seu transport.

Amb aquestes dades, els investigadors van establir un dispositiu policial i van observar els moviments realitzats per diferents vehicles i els seus ocupants en el punt d'encontre i els voltants. A més van poder constatar que els vehicles tornaven fins al punt d'encontre, aparentment després d'haver carregat l'estupefaent per a la seva entrega als conductors que els esperaven. 

Intervinguts gairebé 1.200 quilos d'haixix

En aquest moment, els agents van interceptar als investigats i van procedir a la detenció de quatre dels integrants de l'entramat criminal. En comprovar l'interior dels vehicles, els agents van trobar un total de 24 fardells d'haixix i un arma de foc municionada.

De la mateixa manera van ser intervinguts altres dos vehicles que havien arribat fins a allí para, suposadament, fer “de llançadora” i donar seguretat al transport de l'estupefaent adreça França. Posteriorment, en la finca que utilitzaven de “guarderia” per a la droga, es va dur a terme una requisa de l'immoble localitzant en el seu interior sis fardells més d'haixix de les mateixes característiques, una pistola semiautomàtica preparada per ser usada, gran quantitat de munició i un inhibidor de freqüències

Posteriorment, els agents van constatar que dos dels vehicles interceptats es trobaven sostrets a França i Bèlgica, portant plaques de matrícula que no corresponen amb els nombres de bastidor, per la qual cosa a través de les autoritats franceses i INTERPOL s'han realitzat les gestions per comunicar la recuperació dels mateixos. Els quatre detinguts han ingressat a la presó.