Obra d'art “Retrato”

La Policía Nacional recupera un cuadro de Francis Bacon valorado en 5.000.000 de euros sustraído en Madrid en 2015

La operación se ha llevado a cabo a raíz de la detención, el pasado mes de febrero, de dos personas implicadas en un delito de receptación de dos cuadros del artista

Se trata de la cuarta obra de arte recuperada de las cinco que fueron robadas en un domicilio de Madrid en el año 2015, valoradas en 25 millones de euros

Retrat obra de l'artista Francis Bacon

23/05/24

Agents de la Policia Nacional han recuperat a Madrid un quadre de Francis Bacon valorat en 5.000.000 d'euros, sostret a la capital en 2015. La localització s'ha produït com a resultat de les gestions practicades pels agents que van determinar la possible tinença de dues de les obres sostretes per dos ciutadans establerts a Madrid.

La recerca es va iniciar l'any 2015 després de la substracció, en un domicili de Madrid, de cinc quadres de l'artista  Francis Bacon valorats en un total de 25 milions d'euros.

Les perquisicions van permetre detenir a Madrid, el passat mes de febrer, a dues persones responsables d'un delicte d'encobriment dels dos quadres sostrets de l'artista. Arran d'aquests arrests, i com a conseqüència de diferents gestions policials, una de les dues obres robades que faltaven per recuperar va ser localitzada en un immoble de Madrid.

Des que es va iniciar la recerca s'ha detingut a setze persones presumptament implicades en el robatori, entre els quals es trobarien tant els autors intel·lectuals com a materials del mateix,  recuperant-se quatre dels cinc obres robades. La recerca continua oberta a fi d'aconseguir la localització de l'obra restant i la detenció de les persones que la tenen en el seu poder, centrant-se la labor investigadora en ciutadans espanyols que mantenen relacions amb grups organitzats procedents de l'est d'Europa.