Operació conjunta de la Policia Nacional i la Polícia Judiciária de Portugal

Intervinguts 70 quilos de cocaïna ocults a l'interior d'un carregament de panells fotovoltaics

Han estat detingudes quatre persones pertanyents a una organització dedicada a la introducció de droga al nostre país, procedent de Sud-amèrica, fent ús d'estructures empresarials

L'estupefaent arribava a ports portuguesos, a bord de contenidors comercials, i des d'aquí era transportat per carretera a diferents punts de la geografia espanyola

21/05/24

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Polícia Judiciária de Portugal, han intervingut 70 quilos de cocaïna que venien ocults en un contenidor de panells fotovoltaics. Han estat detingudes quatre persones pertanyents a una organització dedicada a la introducció de droga al nostre país, procedent de Sud-amèrica, fent ús d'estructures empresarials. L'estupefaent arribava a ports portuguesos, a bord de contenidors comercials, i des d'aquí era transportat per carretera a diferents punts de la geografia espanyola.

La recerca es va iniciar quan els agents van tenir coneixement de l'existència d'una organització criminal que introduïa cocaïna en la península ibèrica a bord de contenidors, oculta entre mercaderia legal. Per a la importació d'aquests productes, els detinguts feien ús d'estructures empresarials dedicades a la compravenda. El dia abans de l'arribada del contenidor, contactaven amb el conductor per realitzar un canvi de destinació final de la mercaderia.

 

En el marc d'aquesta recerca, els agents van detectar el passat 10 d'abril, en el port de Sines (Portugal), un contenidor procedent de Panamà amb mercaderia legal importada per una empresa amb seu a València. Els agents de la Polícia Judiciária de Portugal van inspeccionar el contenidor i van observar que la càrrega que portava en el seu interior era de panells fotovoltaics, estructures de poliestirè, malles i estructures de ferro on, una vegada examinats, van localitzar 60 paquets rectangulars amb cocaïna. Per aquest fet, es va establir un dispositiu conjunt, amb la finalitat d'observar el recorregut de la droga i detenir als culpables. Després de diverses hores, els agents van observar que el camió que transportava el contenidor estacionava en una nau situada a la província de Càceres i quatre individus començaven a descarregar la mercaderia, moment en què es va procedir a la detenció de les quatre persones destinarias de la substància.