En Terrasa

La Policia Nacional deté a dos membres d'una organització criminal especialitzada en el robatori de productes de luxe a Alemanya

Als arrestats se'ls imputen cinc robatoris amb força a Alemanya entre 2022 i 2023 on van sostreure més de 250.000 euros en joies i mercaderia de botigues de luxe

L'organització criminal assentada a Espanya viatjava a diferents ciutats d'Alemanya per cometre els robatoris i després distribuir la mercaderia a través de paqueteria a adreces d'Espanya i França

12/04/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a dos membres d'una organització criminal, assentada a Espanya, especialitzada en el robatori d'empreses de paqueteria i repartiment de mercaderia de luxe. Als arrestats, un en la localitat barcelonina de Terrasa i un altre a Àustria, se'ls imputa la seva presumpta participació en cinc robatoris comesos a Alemanya entre 2022 i 2023.

Modus operandi

 

 Els integrants de l'organització viatjaven junts a Alemanya on llogaven pisos vacacionals a través de diferents plataformes de viatges, a més de vehicles amb els quals cometrien els robatoris. Les estades a cada regió solien durar des de dies fins a dues setmanes.

 

Durant el dia, el grup visitava inicialment les botigues de luxe de les zones del centre de la ciutat i observava el tráfico d'entrega i recollida de paquets dels transportistes amb vehicles de repartiment, d'aquesta forma, identificaven objectius favorables per al robatori, especialment quan el conductor de la furgoneta de paqueteria abandonava la mateixa mentre fa entrega dels paquets.

 

Una vegada localitzaven i es fixaven un  objectiu, els membres de l'organització cometien el robatori, per a això el primer que duien a terme era controlar els moviments del repartidor, per  posteriorment forçar la porta de la furgoneta i carregar el botí introduint-ho en borses d'escombraries. Després del robatori abandonaven el lloc a peu fins a  arribar a un vehicle de lloguer que tenien preparat per a la fugida.

 

Ja en els pisos de lloguer en els quals s'allotjaven, empaquetaven la mercaderia sostreta, i l'enviaven a través d'empreses de paqueteria a adreces d'Espanya i França.

 

Més de 250.000 euros en mercaderia de botigues de luxe i joies

 

El passat 23 de gener es va procedir a la detenció d'un dels membres de l'organització, sobre la base de l'Ordre Europea de Detenció i Entrega emesa per les autoritats alemanyes. Es va poder registrar el domicili del detingut en Terrasa, recuperant-se un rellotge d'alta gamma, bosses de luxe i joies procedents dels robatoris comesos a Alemanya.

 

Posteriorment, el passat 19 de febrer, en coordinació amb les autoritats policials austríaques es va produir la detenció a la seva arribada amb avió a aquell país d'un altre dels membres de l'organització.

 

Als arrestats se'ls imputen cinc robatoris perpetrats a Alemanya amb aquesta tècnica entre 2022 i 2023 on es van sostreure més de 250.000 euros.

 

Un dels robatoris que s'atribueix a l'organització va ser comès/fideïcomès a la ciutat alemanya de Munich en 2022, on els investigats van robar en una empresa de paqueteria 98 monedes d'or valorades en 172.088 euros. En aquest mateix any, a la ciutat d'Erling, també van sostreure disset paquets que contenien monedes d'or i plata per valor de 48.480 euros.