Assentada en la Comunitat de Madrid

La Policia Nacional desarticula una organització criminal dedicada al tráfico internacional de droga a través d'empreses de paqueteria

Els agents han detingut a vuit persones i han realitzat set registres en domicilis i trasters de diferents localitats de Madrid

La recerca ha acreditat la relació existent entre l'organització desarticulada i l'enviament de 150 quilos de marihuana a Irlanda, Països Baixos i Finlàndia; 1,5 quilos d'una mescla de cafè amb ketamina, MDMA i metanfetamina a Dubai; i 2,4 quilos de ketamina a Mèxic

30/09/23

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una activa organització criminal, assentada a Madrid, dedicada al tráfico internacional de droga a través d'empreses de paqueteria. Els agents han detingut a vuit persones i han realitzat set registres en domicilis i trasters de diferents localitats de Madrid (Madrid, Leganés i Humanes de Madrid). La recerca ha acreditat la relació existent entre l'organització desarticulada i l'enviament de 150 quilos de marihuana a Irlanda, Països Baixos i Finlàndia; 1,5 quilos d'una mescla de cafè amb ketamina, MDMA i metanfetamina a Dubai; i 2,4 quilos de ketamina a Mèxic.

La recerca es va iniciar quan els agents van tenir coneixement de l'existència d'una activa organització criminal, d'origen xinès, presumptament dedicada a l'enviament internacional de substàncies estupefaents a través d'empreses logístices de missatgeria.

Les primeres perquisicions van evidenciar l'enviament de tres palés des de diferents trasters situats en les localitats de Parla i Humanes de Madrid, amb destinació a Irlanda, que ocultaven una important quantitat de cogollos de marihuana en el seu interior. Gràcies a la col·laboració de les empreses titulars dels trasters on s'emmagatzemava la droga intervinguda, els agents van aconseguir identificar a diversos membres de l'organització, comprovant que portaven mesos realitzant enviaments similars.

Van modificar el seu modus operandi fraccionant els enviaments en paquets de menor grandària

Després de les confiscacions practicades, l'organització criminal va modificar el seu modus operandi i va començar a fraccionar els enviaments en paquets de menor grandària. A més, realitzaven els enviaments a nom de diferents persones i empreses, emprant per a això targetes d'identitat d'estrangers usurpades que figuraven com sostretes.

Després d'àrdues gestions policials, els agents van interceptar l'enviament d'altres sis paquets de marihuana amb destinació a Països Baixos i Finlàndia. Així mateix, van frustrar l'enviament de dos paquets que contenien ocults en envasos de cafè, a l'interior de planxes que simulaven un doble fons, droga sintètica. Concretament, van intervenir un paquet amb destinació a Dubai, contenint un quilo i mitjà d'una mescla de cafè amb ketamina, MDMA i metanfetamina, així com dos quilos i mitjà de ketamina a l'interior d'un segon paquet amb destinació a Mèxic.

Vuit detinguts i set registres en diferents localitats de Madrid

L'operació ha finalitzat amb la detenció de vuit persones i la pràctica de set registres en domicilis i trasters de les localitats madrilenyes de Leganés, Madrid i Humanes de Madrid.

D'altra banda, els agents han intervingut 150 quilos de marihuana, 4 quilos de droga sintètica i 3 vehicles utilitzats, pels membres de l'organització, per a la comissió de l'activitat delictiva.

La recerca continua oberta a fi de localitzar possibles vincles entre l'entramat desarticulat i altres enviaments de droga sintètica intervinguts a l'estranger.