Grande-Marlaska enalteix el treball de la Policia Nacional: “Espanya és un dels països més segurs/segurs del món”

El ministre de l'Interior en funcions ha presidit els actes centrals del Dia de la Policia desenvolupats a la Plaça Major de Salamanca

Grande-Marlaska: “Per consolidar l'imprescindible vincle amb la societat, la Policia Nacional del futur serà igualitària. Ha de ser-ho al més aviat possible, i ho dic amb tota contundència: la Policia del futur serà femenina o no serà. Per això/Per això, seguirem adoptant mesures innovadores per aconseguir la igualtat real entre dones i homes”

Han assistit a la celebració el secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Pérez; el director general de la Policia, Francisco Pardo; la delegada del Govern a Castella i Lleó, Virginia Barcones, i l'alcalde de Salamanca, Carlos García, entre altres autoritats

20/09/23

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha presidit aquest dimecres a la Plaça Major de Salamanca els actes centrals de la celebració del Dia de la Policia, esdeveniment en el qual ha destacat i enaltit el treball dels membres de la Policia Nacional, un dels factors determinants que explica que “Espanya és un dels països més segurs/segurs del món”.

Aquests actes han tancat una setmana d'activitats programades en commemoració de la festivitat dels Santos Ángeles Custodios, patrons de la Policia Nacional. El ministre de l'Interior en funcions ha estat acompanyat pel secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Pérez; el director general de la Policia, Francisco Pardo; la delegada del Govern a Castella i Lleó, Virginia Barcones, i l'alcalde de la ciutat, Carlos García, entre altres autoritats.
En la seva intervenció, Grande-Marlaska ha destacat que “Espanya és un dels països més segurs/segurs del món, el nostre elevat grau de seguretat ciutadana és un dels factors que més ha contribuït a enfortir les nostres institucions en permetre un model de convivència social pacífic i tolerant, accessible i inclusiu”.
“Est és un assoliment compartit, una conquesta de totes i tots, en la qual els policies nacionals heu exercit i exerciu un paper nuclear amb el vostre treball diari”, ha afegit el ministre de l'Interior en funcions.

“LA POLICIA SERÀ FEMENINA”

En la seva al·locució, Grande-Marlaska ha recordat que el proper 13 de gener de 2024, Policia Nacional complirà 200 anys, una fita que el cos celebrarà “amb la mirada posada en el futur, posada a evolucionar i créixer per poder seguir sent útils a la societat espanyola almenys altres dos-cents anys més”.
Per aconseguir-ho, per consolidar el vincle amb la societat, “la Policia Nacional del futur serà igualitària”, ha insistit el ministre de l'Interior en funcions, que ha afegit que “ha de ser-ho al més aviat possible, i ho dic amb tota contundència: la Policia del futur serà femenina o no serà”.
Després de repassar els passos donats en aquests últims anys per millorar la presència de la dona en el cos, Grande-Marlaska ha anunciat que “seguirem adoptant mesures innovadores per aconseguir la igualtat real entre dones i homes. A la Policia Nacional no ha de bastar-li amb adaptar-se a la realitat social, ha de ser la seva avantguarda en un àmbit vital per a la defensa dels valors fonamentals que atresora la societat espanyola”.

CONDECORACIONS I HOMENATGES

Els actes centrals del Dia de la Policia s'han celebrat a la Plaça Major de Salamanca, davant una formació de les unitats motoritzades de la Policia Nacional: Helicòpters, Guies Canins, Subsol, Fronteres, Intervenció Policial, Cavalleria, Grup Especial d'Operacions (GEO), Desactivació d'Artefactes Explosius (TEDAX), Grup Nuclear Radioactiu Biològic i Químic (NRBQ), Grup Operatiu d'Intervencions Tècniques de l'Àrea d'Automoció (GOIT), Laboratori d'Actuacions Especials de Científica (LAE) i diversos vehicles de seguretat ciutadana de la Prefectura Superior de Castella i Lleó.
La cerimònia s'ha iniciat amb la imposició de condecoracions al mèrit policial a integrants de la Policia Nacional i a persones que han destacat en la seva contribució a la millora de la imatge policial. A més, les preseas han distingit a integrants d'altres Forces i Cossos de Seguretat i set gossos que presten servei en la Unitat de Guies Canins de la Policia Nacional han rebut esments honorífics.
A continuació s'ha celebrat la cerimònia d'homenatge ‘in memoriam' als agents morts en acte de servei en els 199 anys de vida del cos, que ha posat fi a la programació d'actes organitzats per la festivitat dels Santos Ángeles Custodios, patrons de la Policia Nacional.
Al llarg d'aquests dies, la capital de Salamanca ha acollit l'exposició ‘Mitjans i Museu de la Policia', una exhibició operativa de les diferents unitats policials a la plaça de toros, un cicle de conferències i la gala dels premis de la Fundació Policia Espanyola, que es van lliurar aquest passat dimarts en el Teatre Liceu de Salamanca.