Mentre practicava arts marcials

La Policia Nacional deté en Torremolinos a un pròfug reclamat per les autoritats alemanyes per narcotràfic

El fugitivo fue localizado y arrestado en un gimnasio en el que practicaba artes marciales y según consta en la requisitoria de búsqueda, formaba parte de una red criminal dedicada a la producción ilegal de anfetaminas y tráfico de drogas a nivel internacional

Tras ser puesto a disposición del Juzgado Central de Instrucción número 2 de la Audiencia Nacional e ingresar temporalmente en el Centro Penitenciario Málaga I, se ha producido su excarcelación y entrega a las autoridades alemanas desde el aeropuerto malagueño

02/09/23

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat malaguenya de Torremolinos a un perillós fugitiu a qui li constava en vigor una Ordre Europea de Detenció i Entrega dictada per les autoritats d'Alemanya per narcotràfic. L'escapolit va ser arrestat en un gimnàs en el qual practicava arts marcials i era cercat per formar part d'una xarxa criminal de producció il·legal d'anfetaminas i tráfico de drogues a nivell internacional. Després de ser posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número dos de l'Audiència Nacional i ingressar temporalment al Centre Penitenciari Màlaga I, s'ha produït la seva excarceració i entrega a les autoritats d'Alemanya en l'aeroport de Màlaga.

La recerca es va iniciar en el mes de maig, a partir d'unes informacions que apuntaven a la presència a la zona de la costa de Màlaga d'un pròfug de la justícia alemanya, el qual podria anar armat i usar documentació falsa a fi d'evitar ser descobert. Amb la pràctica de diferents indagacions, els agents van ser estrényer el cèrcol sobre el sospitós, descobrint que aquesta persona es movia per la ciutat de Torremolinos i que freqüentava un establiment especialitzat en arts marcials.

Amb el suport de la Unitat de Prevenció i Reacció -UPR- de la Comissaria de Torremolinos-Benalmàdena i d'un agent de la Policia Nacional de França en el marc del projecte Comissaries Europees, els agents van establir un dispositiu que es va saldar amb la detenció del pròfug. El sospitós es va identificar amb un document d'identitat que presentava signes de manipulació i va ser arrestat per la seva presumpta responsabilitat en un delicte de falsedat documental i, a més, per l'OEDE en vigor decretada per les autoritats d'Alemanya.

Elaboració pròpia d'anfetaminas i distribució a nivell internacional

Segons consta en la requisitoria de cerca, el pròfug formaria part d'una organització criminal dedicada a la producció il·legal d'anfetaminas i el tráfico d'estupefaents a nivell internacional. Després de la seva recent detenció per part de la Policia Nacional, dijous passat es va materialitzar l'extradició del fugitiu, sent lliurat en l'aeroport de Màlaga a les autoritats d'Alemanya en virtut a una ordre europea de detenció i entrega.