Operació conjunta de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra

Detinguts dos membres d'un grup especialitzat a robar caixes fortes d'hotels en diferents punts de la Unió Europea

A Espanya se'ls atribueix 14 robatoris amb força a la ciutat de Barcelona i dues a Alacant

Els detinguts forçaven les caixes fortes, fent un forat en el lateral per trencar els pistons de les caixes. Els robatoris es van produir en diferents hotels, i els autors van aconseguir robar més de 50.000 euros i diverses joies

La recerca s'ha realitzat en coordinació amb EUROPOL ja que aquest grup criminal operava, a més d'Espanya, a Alemanya, Portugal, Àustria i República Txeca

14/07/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb els Mossos d'Esquadra, han detingut a dos membres d'un grup especialitzat a robar caixes fortes d'hotels en diferents punts de la Unió Europea. A Espanya se'ls atribueix 14 robatoris amb força a la ciutat de Barcelona i dues a Alacant. Els detinguts forçaven les caixes fortes, fent un forat en el lateral per trencar els pistons de les caixes. Els robatoris es van produir en diferents hotels, i els autors van aconseguir robar més de 50.000 euros i diverses joies. La recerca s'ha realitzat en coordinació amb EUROPOL ja que aquest grup criminal, a més d'Espanya, a Alemanya, Portugal, Àustria i República Txeca.

En una entrada i registre efectuada en un domicili el 4 de juliol en Vilajoiosa (Alacant) s'ha intervingut un Joc per entrar en habitacions i per obrir les caixes fortes, 1.000 € en efectiu, joies possiblement sostretes, targetes d'hotels i diferents peces que portaven al moment dels fets. També s'ha intervingut un vehicle.

Els autors aconseguien accedir a les habitacions dels hotels sense deixar rastre algun. Una vegada a l'interior, forçaven la caixa forta fent una perforació en el lateral de la mateixa, a l'altura dels pistons, per trencar-los i alliberar així el mecanisme de tancament de la porta de la caixa. Quan estava oberta, es portaven els diners i les joies que els clients de l'hotel havien deixat, però no els passaports o altres documents personals.

Obstaculitzen als hotels haciendose passar per clients

Els detinguts obstaculitzen a l'hotel fent-se passar per clients i cercaven possibles víctimes que sortien de la seva habitació, per accedir a l'interior i robar els objectes que dipositaven en les caixes fortes.

En alguna ocasió havien arribat a allotjar-se a l'hotel la nit anterior per fer control dels diferents clients que s'allotjaven a les habitacions i escollir així a els qui creien que podien tenir diners en efectiu guardat en les caixes fortes.

Durant la recerca es va celebrar una reunió operativa amb altres països europeus (Europol) per creuar dades d'intel·ligència que han servit per situar i al final detenir als investigats. Els detinguts tenien una alta mobilitat per tot el territori europeu, i algunes de les persones que havien col·laborat amb ells estan ingressades a la presó en diferents països d'Europa (Àustria i Portugal). Aquest grup criminal operava, a més d'Espanya, a Alemanya, Portugal, Àustria i la República Txeca.

Ambdues persones detingudes van ingressar a la presó després de passar a disposició judicial. La recerca segueix oberta i no es descarta la detenció d'alguna persona més.