Operació conjunta de la Policia Nacional i de l'Agència Tributària al costat de la Policia Marítima de Portugal

Desarticulada una organització criminal internacional dedicada al tráfico d'espècies protegides

Intervenidos más de 400 kilos de angulas pescadas de forma ilegal en el río Miño sin las preceptivas licencias y permisos

Detenidas dos personas en Pontevedra y realizadas dos entradas y registros donde se han intervenido cerca de 77.000 euros, mientras que en Portugal se han realizado nueve entradas y registros, imputadas 11 personas e intervenidos seis vehículos

16/03/23

Agentes de la Policía Nacional, en una operación conjunta con el Servicio de Vigilancia Aduanera de la Agencia Tributaria, la Policía Marítima de Portugal y la Unidad Adscrita de Galicia, han desarticulado una organización criminal internacional dedicada, presuntamente, al tráfico de especies protegidas. Han sido intervenidos 400 kilogramos de angulas y dos personas han sido detenidas en Pontevedra, además de realizarse dos entradas y registros, con la colaboración de veterinarios del Servicio de Guardacostas de la Xunta de Galicia, donde se ha intervenido cerca de 77.000 euros. Además, en Portugal se han llevado a cabo nueve entradas y registros, imputadas 11 personas e intervenido seis vehículos.

Els principals membres d'aquesta organització estaven a Portugal, amb ramificacions a Espanya, i es dedicaven a l'adquisició, magatzematge, distribució i fins i tot exportació d'angules pescades de forma il·legal en el riu Miño mancant de permisos i llicències corresponents.

Després de recaptar indicis suficients, els investigadors van decidir explotar l'operació en tots dos països, fent ús per a això dels diferents mecanismes de coordinació i col·laboració policial internacional.

A Espanya es van realitzar dues entrades i registres i es van arrestar a dues persones a Pontevedra. Els agents van intervenir gairebé 77.000 euros i 400 quilograms d'angules que van quedar a la disposició del Jutjat en virtut de dues Ordres Europees de Recerca procedents de Portugal i tramitades a través d'EUROJUST.

A Portugal, la Policia Marítima, a més de participar en les actuacions desenvolupades a Espanya, va realitzar nou entrades i registres i va imputar a altres 11 persones com a membres de la presumpta organització criminal internacional. També es van intervenir sis vehicles.

A tots els arrestats se'ls imputa presumptes delictes de tráfico d'espècies protegides, falsedat documental, frau d'IVA i possibles infraccions de contraban.