En la localitat madrilenya de Móstoles

La Policia Nacional deté a un dels fugitius de la llista dels deu més buscats per robatoris amb força, lesions i atemptat contra agents

Se li buscava, a més, per delictes contra la seguretat vial, contra la seguretat del trànsit, associació il·lícita, falsificació documental i robatori de vehicle

Ha sigut detingut gràcies a la col·laboració ciutadana després de la campanya llançada en xarxes socials i en els mitjans de comunicació, en la qual es donava a conéixer les dades dels delinqüents més perillosos d'Espanya

La Policia Nacional manté activa la cerca d'altres fugitius considerats perillosos i recorda que la col·laboració ciutadana per a la seua localització pot fer-se de manera totalment confidencial a través del correu electrònic losmasbuscados@policia.es

22/10/24

Agents de la Policia Nacional han detingut durant esta matinada en la localitat madrilenya de Móstoles a un dels fugitius de la llista dels deu més buscats, que havia sigut condemnat per delictes de robatori amb força, i que comptava amb més de 20 antecedents en l'àmbit de la Policia Nacional per delictes de robatori amb força, lesions, delictes contra la seguretat vial, contra la seguretat del trànsit, associació il·lícita, falsificació documental, robatori de vehicle i atemptat contra agent de l'autoritat. Era considerat, a més, un dels aluniceros històrics pendents encara per detindre.

Gregorio Navas Hernández es trobava en parador desconegut i fugit de la justícia des que no tornara a la presó de Valdemoro, on complia condemna, després d'un permís penitenciari.

 

Les contínues investigacions policials van revelar que es trobava en una vivenda de Móstoles al costat de la seua dona i els seus fills, els qui col·laboraven en la seua ocultació mitjançant mesures de contravigilancia en els voltants del domicili per a detectar la possible presència dels agents. També comptaven amb una càmera de seguretat en la terrassa de l'immoble dirigida a la via pública per a detectar a qualsevol persona aliena.

 

Més tard es va saber que el fugitiu s'ocultava en la localitat toledana de Sonseca, on va ser identificat per membres de la Guàrdia Civil, els qui van tractar de procedir a la seua detenció. En eixos moments, el fugitiu va mostrar una forta resistència, tractant de fugir atemptant contra la vida dels agents, a els qui va intentar atropellar amb el seu vehicle. Els agents van resultar ferits.

 

Al juliol de 2024, tenint en compte el perfil del fugitiu i la gravetat extrema dels fets comesos, es va decidir la seua inclusió en la llista dels “deu fugitius més buscats” d'Espanya. Esta campanya de col·laboració es va difondre tant en els perfils oficials de les xarxes socials de la Policia Nacional com en els mitjans de comunicació.

 

Gràcies a les informacions rebudes pels ciutadans, es va poder detectar la seua presència de nou en l'immoble de Móstoles, per la qual cosa es van intensificar les gestions per a la seua detenció a través de mitjans tècnics i vigilàncies discretes. D'esta manera es va observar que el reclamat, en descobrir que formava part de la campanya de Policia Nacional, va intensificar les seues mesures d'autoprotecció. Les molt poques vegades que eixia de la seua vivenda ho feia amb la cara tapada amb mascarillas quirúrgiques, capells i ulleres per a dificultar la seua identificació.

 

Durant la jornada d'ahir es va aconseguir la seua plena identificació, per la qual cosa es  va sol·licitar l'autorització judicial per a procedir a l'entrada en el domicili i la seua detenció, que s'ha dut a terme durant la passada matinada.