Després d'un any d'investigació

La Policia Nacional deté a un dels autors de l'assassinat d'un home per un ajust de comptes

A més s'ha identificat a altres dos persones implicades i tots ells formaven part d'un grup organitzat dedicat al trànsit d'estupefaents a nivell internacional i a la comissió d'assassinats per encàrrec

La víctima era un ciutadà espanyol que es trobava al capdavant d'una empresa de paqueteria situada a Granada des de la qual presumptament es realitzaven enviaments de marihuana als Països Baixos

09/10/24

Agentes de la Policía Nacional han detenido a uno de los presuntos autores del asesinato del responsable de una empresa de paquetería en Granada, desde la que presuntamente se enviaba marihuana a los Países Bajos y se ha conseguido identificar a otros dos implicados en estos hechos. Todos ellos formaban parte de un grupo organizado dedicado al tráfico de estupefacientes a nivel internacional y a la comisión de asesinatos por encargo.

La investigació va començar al setembre de l'any passat quan un home va ser assassinat en els voltants del seu domicili, en la ciutat de Granada, després de rebre trets d'arma de foc quan es trobava en l'interior del seu vehicle, després dels fets, el presumpte autor material hauria fugit a bord d'una motocicleta. Pels fets va començar una complexa investigació policial en la qual han participat tant policies pertanyents a la Comissaria General de Policia Judicial com a membres de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Granada.

Les perquisicions policials van aconseguir esbrinar que la víctima es trobava al capdavant d'una empresa de paqueteria, des de la qual una organització delictiva, presumptament se servia per a realitzar enviaments de substància estupefaent, concretament marihuana, cap als Països Baixos. Així doncs, un mes abans de l'assassinat, es va realitzar l'enviament d'un d'estos paquets, el qual va ser reclamat pel remitent uns dies més tard, però en cap moment va ser retornat.

L'esmentat paquet contindria estupefaent que, segons els investigadors, la víctima hauria sostret i venut pel seu compte, motiu pel qual passats uns dies, la víctima va rebre la visita en el local de tres individus que li exigien la immediata devolució del paquet i provocant una intervenció policial en la qual van ser identificats tres individus. Amb posterioritat, l'encarregat del local, va rebre amenaces telefòniques que comprometien la seua vida des del telèfon d'un dels identificats anteriorment.

Arribat al nostre país per a cometre l'assassinat

Les investigacions dutes a terme sobre el propietari del telèfon des d'on es va enviar el missatge amenaçador, van revelar que es tractava d'un home que comptava amb antecedents policials en Països Baixos per delictes contra la salut pública, tinença il·lícita d'armes i blanqueig de capitals. Este mateix individu juntament amb un altre home, arribat al nostre país expressament per a presumptament cometre l'assassinat, haurien realitzat vigilàncies  entorn de/entorn de la vivenda i al lloc de treball de la víctima, per a acabar finalment amb la seua vida mitjançant l'ús d'un arma de foc.

El detingut ja ha sigut posat a la disposició de l'autoritat judicial, mentre que sobre els dos identificats, autors materials i intel·lectuals de l'assassinat, s'haurien sol·licitat els corresponents ordes internacionals de Detenció per a Extradició i ordes europeus de Detenció i Entrega.