Operació conjunta de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra

Detinguts 17 aficionats/aficionats que van protagonitzar una renyina tumultuària abans d'un partit de futbol

Els arrestats van participar –presumptament- en un enfrontament violent ocorregut el passat 23 de juny de 2024 en la localitat de Cornellà de Llobregat, previ al partit de futbol entre el RCD Espanyol i el Real Oviedo

Durant l'enfrontament, els implicats es van propinar agressions físiques mútues i van llançar cadires i botelles dels establiments pròxims causant ferides de diversa consideració

La investigació ha comptat amb la col·laboració de LALIGA, qui s'ha personat en el procés judicial com a acusació

08/10/24

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb els Mossos d'Esquadra, han procedit a la detenció de 17 aficionats/aficionats que, presumptament, van protagonitzar enfrontaments violents el passat 23 de juny amb motiu del partit de futbol entre el RCD Espanyol i el Real Oviedo. A alguns dels arrestats se'ls atribuïxen delictes de desordes públics i renyina tumultuària.

Setze detinguts i dotze investigats

Les  detencions, realitzades en el dia d'ahir, s'han practicat en diferents poblacions catalanes (12) i en la ciutat d'Oviedo (5). A més dels arrestats hi ha dotze investigats. No es descarta que es practiquen més detencions ja que l'operació es manté oberta en distintes localitats.

Els fets investigats es van produir al voltant de les 17:00 hores del passat 23 de juny, quan va tindre lloc una renyina tumultuària en el passeig dels Ferrocarrils de la localitat de Cornellà de Llobregat (Barcelona) entre membres de les dos aficions. Els aficionats/aficionats radicals  del Real Oviedo es trobaven en la plaça de la Sardana del citat municipi i durant el seu recorregut pel passeig dels Ferrocarrils, en direcció a l'estadi, es van trobar de manera casual amb aficionats/aficionats del RCD Espanyol. En la baralla es van utilitzar tot tipus d'objectes contundents i mobiliari com a botelles, cadires, gots o copes.

Les agressions es van estendre pels voltants afectant a la zona del centre comecial pròxim, on hi havia altres persones no vinculats a l'assistència al partit de futbol. Com a conseqüència d'estos altercats, alguns dels participants van resultar ferits, destacant per la seua gravetat un aficionat/aficionat del Real Oviedo, amb trencament de peroné i una bretxa en el cap. Altres persones també lesionades van descartar ser ateses pels servicis mèdics per a evitar la seua identificació. D'altra banda, també es van produir danys de diversa consideració en el mobiliari dels bars de la zona.

Després de la corresponent investigació policial, conjunyix entre la Policia Nacional i els  Mossos d'Esquadra, es va aconseguir identificar a gran part dels implicats en la renyina tumultuària.

La investigació ha sigut dirigida pel Jutjat d'Instrucció número Tres de Cornellà de Llobregat (Barcelona). Durant el matí d'hui han passat a la disposició del Jutjat d'Instrucció número u d'Oviedo cinc dels detinguts, decretant el seu titular per a tots ells la mesura cautelar d'allunyament de l'estadi Nou Carlos Tartiere d'Oviedo durant el dia complet en el qual se celebren partits de futbol del Real Oviedo.

Tolerància Zero en l'esport

Esta operació s'emmarca dins de les investigacions que realitzen les Forces i Cossos de Seguretat per a lluitar contra la Violència en l'Esport, deixant palés el compromís de les entitats públiques i privades amb “la Tolerància Zero en l'Esport”. La investigació ha comptat amb la col·laboració de LALIGA qui s'ha personat com a acusació particular en el procés judicial.