A València

La Policia Nacional desarticula una organització criminal dedicada al trànsit de drogues en vehicles caleteados cap a França i Itàlia

Han sigut detingudes cinc persones mentre tractaven d'enviar un carregament de 58 quilograms de cocaïna des de València a França i que gestionaven pisos, xalets i naus en diverses localitats de la província de València des d'on desenvolupaven l'activitat delictiva

S'han dut a terme cinc entrades i registres en els quals s'ha intervenut nombrós material de geolocalització i detecció de freqüències per a eludir les investigacions policials durant el transport de la droga

18/09/24

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada al trànsit de drogues en vehicles caleteados cap a França i Itàlia. Han sigut arrestades cinc persones mentre tractaven d'enviar un carregament de 58 quilos de cocaïna des de València a França i que gestionaven pisos, xalets i naus en diverses localitats de la província de València per a desenvolupar l'activitat delictiva. En les cinc entrades i registres realitzats es va intervendre nombrós material de geolocalització i detecció de freqüències per al trasllat de la substancia estupefaent.

La investigació es va iniciar el passat mes de juny quan els agents van ser requerits per a col·laborar amb les autoritats franceses en la investigació d'un entramat criminal assentat en la ciutat de València. Els policies van descobrir que es dedicaven al trànsit de drogues amb destinació a diferents països d'Europa mitjançant l'ús de vehicles caleteados.

Les perquisicions policials van permetre identificar a tots els integrants de l'organització criminal així com a la flota de vehicles i immobles que utilitzaven per a gestionar i distribuir la substancia estupefaent.

Viatjant en dos vehicles per a eludir l'acció policial

Continuant amb la investigació, els agents van descobrir l'enviament d'un carregament de cocaïna des de València a França. Este fet va ser comunicat als policies francesos que van aconseguir interceptar als investigats que viatjaven en dos vehicles, un que circulava primer, a manera de llançadora per a donar seguretat al segon vehicle, en l'interior del qual es trobava un compartiment ocult amb 58 quilograms de cocaïna.

Després de la confiscació de la droga, es van realitzar cinc entrades i registres en immobles de la província de València, en els quals es va intervendre material utilitzat per a la geolocalització i detecció de freqüències que, segons els investigadors, utilitzaven amb la finalitat de realitzar els transports de la substancia estupefaent eludint l'acció policial. Posteriorment els agents van arrestar a València a dos integrants més de l'organització, sobre els quals pesaven ordes europeus de detenció i entrega dictades per les autoritats judicials franceses.